);
Breaking News

MERKATOR U BORU

Merkator postao gazda Familiji

Izvor: B92

Bor – Beograd — Komisija za zaštitu konkurencije Srbije odobrila je slovenačkom Merkatoru-S preuzimanje u zakup objekata Robnih kuća Beograd u kojima posluju Familija marketi.

Merkator-S će 2011. godinu završiti po planu, sa oko 50.000 kvadratnih metara novog poslovnog prostora i oko 700 novih radnika u Srbiji, kako je ranije i najavila Merkator Grupa.

Zakupom 27 objekata u Beogradu, Vojvodini, centralnoj i južnoj Srbiji, ukupne površine 22.000 kvadratnih metara, Merkator-S preuzima zalihe, opremu, kao i 300 zaposlenih Familija marketa.

Merkator-S je na ovaj način učvrstio poziciju drugog najvećeg trgovca na srpskom tržištu i proširio mrežu prodajnih objekata u gradovima u kojima do sada nije bio prisutan, kao što su Zaječar, Valjevo, Vranje, Pirot, Užice, Bajina Bašta, Bor i Knjaževac, navodi se u saopštenju.

Inače, Merkator koji u Srbiji ima Roda markete i Roda supermarket će i u prodajnim objektima Familija marketa ponuditi proizvode domaćeg porekla, sa učešćem preko 70 odsto.

„Najnovijim partnerstvom i proširenjem poslovanja, Merkator u svojim preduzećima Mercator-S, Intersport i Modiana zapošljava blizu 5.000 ljudi i na taj način ostaje jedan od najvećih poslodavaca u Srbiji,“ navode u toj kompaniji

Kako su za B92 kazali u kompaniji Merkator – S, radi se o dugoročnom zakupu objekata Familija marketa na 15 godina, s tim što je preuzimanje opreme i zaliha trajno. Takođe, zaposleni ostaju u radnom odnosu kod Mercator-S kao poslodavca I nakon isteka ovog perioda. Nakon ovih 15 godina, Mercator-S ima pravo preče kupovine.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama