);

IZAŠAO POJMOVNIK DECENTRALIZACIJE

Beograd, 02. novembar

Poštovane koleginice, poštovane kolege,

želim da vas obavestim da je danas iz štampe izašao Pojmovnik decentralizacije, u izdanju Kancelarije Nacionalnog saveta za decentralizaciju Republike Srbije. Autori ove publikacije – prof. dr Marijana Pajvančić, prof. dr Snežana Đorđević, docent dr Tatjana Jovanić, prof. dr Miroslav Prokopijević, Aleksandar Popov, mr Dejan Vučetić i mr Andrej Mitić – obradili su oko 400 pravnih, političkih i ekonomskih odrednica koje se odnose na proces decentralizacije. Priručnik je namenjen predstavnicima građana u lokalnim, pokrajinskim i centralnim organima vlasti, dakle onima koji će odlučivati o tome koji je model decentralizacije najpogodniji za našu zemlju, kao i onom delu šire javnosti koji je na različite načine zainteresovan za ovu temu – dakle svima onima koji žele da saznaju osnovne pojmove ili da prošire znanje o decentralizaciji.

Pojmovnik decentralizacije se pojavio u dve verzije – sa tvrdim koricama (u tiražu od 1000 primeraka) i u džepnom izdanju, u manjem formatu (u tiražu od 4000 primeraka).

Knjiga će tokom jeseni biti promovisana u više gradova u Srbiji, o čemu će javnost u tim sredinama biti blagovremeno obaveštena. Pojmovnik decentralizacije u .pdf formatu možete preuzeti sa sajta Kancelarije

http://decentralizacija.gov.rs/wp-content/uploads/2010/11/Pojmovnik-decentralizacije.pdf

Nenad Živković

Pomoćnik direktorke / Assistant Director

Kancelarija Nacionalnog saveta za decentralizaciju Republike Srbije

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !