);

NE MENJAJTE USPEŠNE DIREKTORE

Bor, 4. novembar

Borski DS večeras održava važnu sednicu na kojoj će se postaviti pitanje njihovih kadrova u nekim preduzećima u Boru

Autor: Ž. P.

Priča se da će biti i generalni direktor RTB - a: Saša Perišić

Borski DS je razjedinjen. To je poznato, ali je nepoznato da se u toj stranci lome kadrovska koplja i da će se slomiti na onima koji su najmanje zaslužni za konfuziju u toj političkoj opciji. Ukoliko , u poslednje vreme, SVE MOĆNIJI Saša Perišić, uz podršku svog nadležnog po više važnih pitanja odluči, promeniće se svi DS-ovi direktori, sem Komunalnog preduzeća. Otići će zaista uspešni Darko Dukić i Željko Vasković iz Vodovoda i Sportskog centra ni krivi ni dužni. Doći će, bar tako se danas zbori po varoši borskoj, momak iz Transfuzije krvi za sportskog menadžera i nekadašnji socijalista Slaviša Frišković koji već poduže nije na direktorskim mestima na kojima se različito snalazio. Vasković i Dukić su nedavno izabrani javnim konkursom ( objavljenim u „Politici“) na pet godina. Ipak, to zakonsko pravilo neće smetati politčkim vlastodršcima u njihovoj stranci da ih uklone kao što će učiniti i u Turističkoj organizaciji i, verovatno, još ponegde, tamo gde god budu mogli. Jer, kadrovi Darka Mihajlovića nisu podobni za nove demokrastke delije sa Dunava i šire. Istovremeno, ne jenjava pritisak, nezvanično doznajemo, na čestitu odluku Vladana Novića da iz TV Bor ukloni jednu ispolitizovanu osobu u VDSS.

Pitanja je puno, odgovora isto tako. Možemo da podsetimo, samim tim, političke silnike žute opcije da seku granu na kojoj jesu. Kada su Simonidu Gavrić oterali iz Centra za kulturu nisu verovali da su pogrešili,  ni danas mnogi ne misle tako, ali je istina da je ona jedan od najuspšenijih, ako ne i najbolji, direktora u toj važnoj kulturnoj ustanovi. Neće ONI moći tek tako da se odreknu Darka i Željka, ali će vremenom oni sami morati da pokleknu, jer, stići će ih oprobani metod: posete policije, informativno blaćenje i još kojekve neprijatnosti.

I, sad kad se bar malo dublje razmisli, zar to treba ovoj Partiji pred izbore, i uopšte zar im treba nešto tako. Ne može do juče anonimni Saša Perišić i zagonetni dr Golubović i još neki koje zasad nećemo spominjati, da vedre i oblače kako samo oni misle. Interes opštine Bor nije, niti će ikada biti, da dokmalo menja direktore. Zato danas u Turističkoj organizaciji Bor od pet zaposlenih, sem knjigovođe i sekretarice, svih ostali su bili ili jesu direktori. U Stambenom preduzeću ( najprofitabilnijoj firmi) danas je zaposleno devet bivših direktora. Čemu to vodi, kome taj kadrovsko-politički luksuz treba. Nepotizam u nekim javnim preduzećima je posebna priča. Može li neko da zaustavi taj društveni haos u kome profitiraju uglavnom nesposobni pojedinci iza kojih stoje partijske boje i rođačke veze. Zar javni konkurs ništa ne znači. Zar građani ne mogu da osnuju svoja stambena preduzeća po mesnim zajednicama ili po gradskim četvrtima, a ne da ih agencijski dere grupa od 30 partijskih birokrata u sadašnjem JP. Misle li oni da su samo oni mudri i prepametni da neko drugi ne može da se seti i drugačije organuzuje tu oblast. Najzad, biće sramna odluka DS ukoliko ukloni Dukića i Vaskovića. Centrala DS u Beogradu morala bi da pogleda ko to sve muti bistru vodu u njihovoj sve plićoj reci. Siniša Puljecević kao predsednik Okružnog odbora DS morao bi  transparentnije da vodi i Okrug i DS. Na primer, desili se izbori u borskom DS, javnosti do danas nije saopšten izborni rezultat, niti bilo šta drugo, kao da se plaše javnosti u koju se zaklinju da su joj verni. Preostaje da o novim direktorima konfuznog DS u Boru, čim se postave, ali i o njihovim mentorima, naširoko obaveštamo radne ljude i građane. Bez pardona, i bez ikakvog podozrenja. Jer, da su bar malo korektni sami bi rekli da nema smisla da uznemiravaju  uspešne  i usložavaju stvarnost. Izgleda da ONI, politički mešetari i malograđani svakojakog kova, nisu dorasli toj zbilji.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !