UG „CRNI VRH 45“ ZASADILO 30.000 SADNICA

Bor, 05.11.2011.

Autor:  Živorad Mitić, Predsednik UO udruženja

I ove godine  su članovi našeg udruženja, od 18.oktobra do 3.novembra sa pauzom od 2 dana zbog loših vremenskih uslova a za potrebe ŠG „Timočke šume“ odnosno Šumske uprave opštine Bor na planinama Crni vrh i Stol, pošumili 12 ha površina koje su devatirane požarima. Na Crnom vrhu na površini od 2ha zasađeno je 5.000 sadnica crnog bora a na Stolu je na površini od 10 ha zasađeno 25.000 sadnica javora.

Na pošumljavanju je radilo svaki dan 15-tak nezapošljenih mladih ljudi koji su prijavljeni na evidenciji Nacionalne službe zapošljavanja, koji su postali članovi našeg udruženja, a vikendima (22. i 23.oktobra kao i 29. i 30.oktobra) se uključilo 83 starih i novih članova udruženja iz borskih srednjih škola.

Svi učesnici u akciji pošumljavanja su zaradili džeparac (7 dinara po zasađenoj sadnici) a ostalo je je i nešto sredstava za finasiranje novih voloterskih akcija koje naše udruženje ima u svom planu rada. Akciju pošumjavanja je finasijski podržala i opština sa sredstvima iz budžetskog fonda za zaštitu životne sredine.

Udruženje se svim učesnicima koji su svojim rukama pošumljavali javno zahvaljuje kao i svim ostalima koji su na bilo koji način doprineli da se ova po svemu velika akcija uspešno realizuje za samo 15 radnih dana.

Share

Ostavite odgovor