);

NOVE, POTRESNE PRIČE

Bor, 7. novembar

DRUGO DOPUNJENO IZDANJE KNJIGE “SRBIJA U VELIKOM RATU, U 99 SLIKA”

Autor: M.C.

Jedinstvena knjiga novinara i publiciste Brane Filipovića “Srbija u Velikom ratu, u 99 slika” doživela je drugo, dopunjeno izdanje. Tekst je pročišćen, tako da je sada i cela publikacija preglednija i bez nekoliko materijalnih grešaka koje su se nenadano  i nenamerno pojavile uglavnom iz uobičajenih, štamparskih razloga. Knjiga je sada na 350 stranica uz delimično izmenjene korice.

Čitalac će se prijatno iznenaditi novim saznanjima o braniteljima Beograda i čuvenom majoru Gavriloviću, o legendarnom “Gvozdenom puku” i 1.500 kaplara, o Pupinu i dobrovoljcima, o stradanju rodne kuće Gavrila Principa, o tome kako na Avali nije podignut spomenik neznanom, nego znanom, srpskom junaku, vojniku iz 1915. godine koji je postao ratnik sa samo 15 godina. Posebno su zanimljive priče o  autoru čuvene “Srpske trilogije”, rođenom Knjaževčaninu, Stevanu Jakovljeviću i ruskim lekarima. U novom izdanju je i niz retkih fotografija.

-Odlučili smo se na dopunjeno izdanje ne zbog toga što je staro rasprodato, nego što je autor u međuvremenu sakupio pregršt novog, dragocenog materijala. Sada je ova jedinstvena i neponovljiva knjiga zasigurno delo koje će generacije čitati i čuvati, ali i imati šta da nauče. Velika je to istorijska čitanka i sadržaj neophodan svakoj srpskoj porodici-ističe mr Zvonko Damnjanović, direktor Medija centra Bor, prvog izdavača. Drugi izdavač je Savez potomaka ratnika Srbije 1912-1920. Bor.

U ovom vrednom poduhvatu pomogao je i Projekat  za negovanje tradicija SUBNOR-a i opštine Bor.

Share

2 thoughts on “NOVE, POTRESNE PRIČE

  1. Sve čestitke našemu Brani na dopunjenom izdanju. Ono što me interesuje, kako mi iz inostranstva možemo doći do ove knjige. Hvala unapred,

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !