);

INSPEKCIJA NAREDILA RUŠENJE DEČJEG IGRALIŠTA KOD DOMA KULTURE

Bor, 8. novembar

Ekskluzivno

Autor: M. C.

Građevinska inspekcija opštine Bor naredila je investitoru opštini Bor da u roku od 15 dana od dana prijema rešenja (izdato 17. oktobra ove godine) „vrati u prvobitno stanje deo kp 847/1 i deo kp 854 KO Bor 1 u Boru u ulici Moše Pijade na kojima su ranije bili parking prostor i deo Partizanske ulice, a sada je izgrađeno dečje igralište“. U daljem tekstu piše da će inspekcija, ukoliko se u roku ne postupi po ovom rešenju, „sprovesti administrativno izvršenje o trošku izvršenika“, s tim da žalba ne odlaže izvršenje. U obrazloženju rešenja stoji da je građevinski inspektor reagovao po predstavci Opštinskog odbora DSS-a u Boru.

U obrazloženju još piše da opština Bor nije dobila lokacijsku dozvolu niti rešenje o građevinskoj dozvoli, kao i rešenje kojim se odobrava izvođenje radova, što je suprotno aktuelnim zakonima o planiranju i izgradnji. Rešenje je potpisao građevinski inspektor Dragan Nikolić. Dragan Marković, predsednik borskog DSS-a obavestio nas je da će povodom ove, uspešne akcije DSS-a, njegova partija, najverovatnije sutra, organizovati konferenciju za medije.

Dečje igralište ispred Doma kulture sagrađeno je parama stranog donatora ukrajinske firme „Belaz Premar“, poslovnog partnera RTB Bor.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !