);

PET DECENIJA TEHNIČKOG FAKULTETA U BORU

Bor, 8. novembar

Tehnički fakultet u Boru, Univerziteta u Beogradu, svečano će, 11. novembra, obeležiti 50 godina uspešnog rada. Na svečanosti će se pojaviti najbolji studenti, ministar obrazovanja, čelnici beogradskog Univerziteta, privrednici i kulturni radnici.

Autor M. C

Fakultet je u proteklom vremenu, sem rudarskog i metalurškog odseka, uveo i niz novina od kojih se industrijski menadžement pokazao izuzetno privlačnim za studiranje. Od 2006. godine primenuje se Bolonjska dekleracija, što je i glavni razlog da ni jedan student o roku nije diplomirao. Prof. dr Milan Antonijević, dekan, ističe da je neophodno uhodavanje  “Bolonje” kako bi se postiglo brže studiranje, mada je istina da se na ovaj fakultet uglavnom upisuju sa lošijim prethodnim znanjem. Istovremeno, fakultet organizuje i master i doktorske studije. Na primer, za pet decenija diplomiralo je više od 1.800 studenta od kojih je doktorsku diplomu dobilo 74 kandidata.  Antonijević naglašava da diplomirani inženjeri posao dobijaju u celoj zemlji, ali prioritet je da radni vek započnu u RTB Bor.

Prof. dr Dragana Živković, prodekan, rekla je da fakultet izdaje četiri naučna časopisa i organizuje isto toliko naučnih skupova.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !