);

DEČJI PARK NEĆE BITI SRUŠEN

Bor, 14. novembar

Dečje igralište u Boru, sagrađeno pre nekoliko meseci ispred Doma kulture u centru grada, neće biti srušeno, što je naložila građevinska inspekcija, objavljuje Tanjug a prenosi B92.

Foto: D.Popaz

Načelnica uprave Ljubinka Jelić je odbacila spekulacije u javnosti da igralište leži na strujnom kablu od 30.000 volti.

„U toku je pribavljanje građevinske dozvole. Čeka se saglasnost Zavoda za zaštitu spomenika u Nišu, gde se nalazi kompletna projektna dokumentacija“, rekla je Jelićeva.

Građevinska inspekcija je opštini Bor naložila da prostor na kome je izgrađen „parkić“ za decu „vrati u prvobitno stanje“, gde su ranije bili parking prostor i deo Penzionerske ulice.

U obrazloženju piše da opština Bor nije dobila neophodne dozvole za gradnju, a rešenje je potpisao građevinski inspektor u Boru Dragan Nikolić.

Kako je navedeno, građevinski inspektor je reagovao po predstavci Opštinskog odbora DSS-a u Boru. Ovoj opozicionoj stranci nije jasno zašto vlast bespravno gradi kad sama izdaje dozvole za gradnju.

„DSS nije tražio rušenje dečjeg igrališta, već odgovornost onih koji bespravno grade“, rekao je predsednik te stranke u Boru Dragan Marković.

Dečje igralište ispred Doma kulture sagrađeno je letos parama stranog donatora, ukrajinske firme „Belaz Premar“, poslovnog partnera RTB Bor, a njegova izgradnja, prema navodima medija, koštala je oko 50.000 evra.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !