);
Breaking News

NIKO NAM NIŠTE NE MOŽE – SEM PROMAJE

Bor, 15.novembar

Dušan Petričić, Dijalog, Politika

Autor: Ž.P.

Iza kulisa velike promocija URS u beogradskoj Areni, gde među glavnim akterima nije bilo borskog, i njihovog, velikodostojnika Blagoja

Juče početa, ali i danas, bar u krugu RTB Bor, glavna tema razgovora je promotivni skup izborne kampanje URS na čelu sa već decentralizovanim Mlađanom Dinkićem. Da budemo jezgroviti. Na bini, pored Mlađe, nije bilo njegovog glavnog čoveka iz Bora, mada su se u neposrednoj blizini našli i Ničić i dr Nebojša Marjanović iz Boljevca, kao i Nebojša Videnović iz Bora. Ničić je održao i poluvatreni govor u prepoznatljivom stilu. Ništa loše. Promocija kao svaka druga, jedino što Mlađa taj „haos“ume da začini sopstvenom muzikom. Ipak, u Boru se i danas pitaju gde je bio Blagoje. On je, iz najpouzdanijih izvora, bio – na promaji. I ostali su čekali red za binu, ali, On je, skriven iza zavesa, umotan u zavese, drhtao od promaje. Nikome promaja nije prijala, njemu je bilo, izgleda, najgore. Kada je fešta počela On se negde izgubio. Valjda ga „ubila“ prоmaja.

I još jedan, ali vredan, detalj. Jedan od državnih funkcionetra, iz Mlađine političke opcije, pokazivao je prepoznatljivu fotografiju „borsкog vođe“ iz jednog ovdašnjeg lokala. Bilo je, dodaje naš pouzdani izvor, tugaljivo. Jer, smeju se oni koji su iz istog tabora i koji odlično znaju ko je ko i, gle,  kao da oni nemaju ni jednu falinku. Svako ima svoje veselje i zato je bilo neukusno pokazivati tuđe fotose koji će se, moguće je, ponoviti u jeku kampanje na najprometnijim mestima tamo gde (ne)treba.

Nije li i Mlađi dosadilo bespotrebno i usloženo obraćanje dotičnog „vođe“ na skupovima koji su pred ogromnim očima domaće, pa i strane javnosti. Moguće je da je procenjeno da bi On bio višak, a B. Ničić dobrodošao, jer je za dlaku mirniji i racionalniji u saopštavanju misli. Drugo: možda je „vođa“ (sa malim đ da ne bude zabune) već u blizini „žutog preduzeća“ koje jedva čeka da pridobije nekog Mlađinog, pa makar bilo kakvog, igrača. DS drži ministarstvo rudarstva i pravo je čudo da ne reaguje i postavi svoj kadar na čelo RTB Bor. A izbori su na pragu. Zašto da to važno mesto prepuste nekome – nekoj partiji, stranci, udruženju, lideru- ko ih zaista ne zarezuje, čak otvoreno ignoriše i osporava sposobnosti njihovog premijera, i ne samo njega.

Najzad: taj lik bez govornice u Areni nije bilo ko – u Boru je, ipak, uradio više za poslednju godinu nego neki njegovi prethodnici za deceniju, pa i dve. Koliko je sve to legalno i u skladu sa aktuelnim zakonima, drugo je pitanje. Mnogi Borani njemu skidaju kapu, mnogima je pomogao na ovaj ili onaj način, što se u ovim godinama ne zaboravlja.  Ako ga je Mlađa zaboravio u Areni, mnogi Borani neće se odreći njegovog dobročinstva tek tako i u bilo kojoj da je partiji. I to je, svidelo se nekome ili ne, čista istina. Dani zemaljski teku, videćemo šta će biti. Ne zadugo.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama