);

CRNI VRH SPREMAN ZA SKIJAŠE

Bor, 16. novembar

Crni vrh, stara žičara

Foto: M.C.

Ski lift je, posle pauze od dvanaest godina ponovo osposobljen, ali ne i žičara čija izgradnja kasni zbog nedostatka dozvole za gradnju i saglasnosti Javnog preduzeća „Srbijašume“, izjavio je za Tanjug Jovica Anđelović, v.d. direktora JP „Borski turistički centar“, prenosi Tanjug.

U planu je izgradnja žičare. Staza je raskrčena, a obavljeno je i geodetsko snimanje. Urađen je deo temelja, ali su radovi prekinuti. Čeka se saglasnost Javnog preduzeća „Srbijašume“, koje gazduje terenom, gde žičara treba da se gradi, objasnio je Anđelović.

„Borski turističi centar“, podneo je zahtev za zakup zemljišta, da bi tamo mogao da gradi, potvrđeno je Tanjugu u JP „Srbijašume“.

Ski-lift dužine 920 metara jedan je od najbržih u Srbiji, a njegov kapacitet je 1.200 skijaša na sat. Dužina staze je 830 metara. Prošle zime ski-lift je radio svega 20 dana, a sada je detaljno servisiran i spreman za celu zimsku sezonu, rekao je Anđelović.

Crni vrh kod Bora na 1.037 metara nadmorske visine čuven je po dugim i oštrim zimama, a sneg se tokom sezone tu zadrži duže nego na mnogo višem Kopaoniku. Još se pamti januar 2000. godine, kada je visina snežnog pokrivača na toj planini dostigla 167 centimatara.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !