);

„TAKOVO“ PONOVO NA BELOM ATU I U “ ŽUTOJ“ ODEŽDI

Bor, 17.novembar

Ovu pričicu možemo krstiti i kolumnom, i kozerijom, i satirom, ali je samo blaga reč o previranjima u borskom DS koja još nisu, a ne zna se ni kada će biti uspešno završena.

Predrag Koroksić, karikatura
karikatura Predrag Koraksić

Autor: Ž.P.

Nezvanična vest iz borskog političkog miljea glasi: pre deceniju i malo manje čuveni predvodničar ovdašnjih demokrata Dragan Takovo,  rodom iz boljevačkog kraja, ( nije li Suvodolac) ponovo se  – iako je nekada dobio najtežu kaznu – brisanje iz partijske evidencije – na belom atu i u  strogo „žutoj“ odeždi vraća u staro jato osnaženo novim, mlađim idejno potkovanim kadrovima. Ovoj vesti možda, a možda i neće, najmanje da se obraduje čovek  koji je mnogo pomogao aktuelnim šefovima „žute“ progresivne linije na nedavnim internim izborima, jer baš On je morao „Takova“ dobrano da upamti. Koliko je taj čovek i direktor na glasu propatio zbog nekih stavova ili nije mario za to, to on najbolje zna. Verujmo da će se direktor setiti tih vremena. Neće mu, u tom trenu, biti lako, uvideće koliko je pogrešio i šta je učinio za tako kratko vreme. Pošto nema slatke osvete, onda će biti što će biti, „žuta“ mašinerija, osokoljena neizborima na proleće (zakoni dozvoljavaju da oni koji su imali vanredne izbore ne moraju upriličiti i redovne, ili tako nešto), moguće je, smirivaće strasti koliko je to više moguće. Jer, taj direktor može i ubuduće mnogo da im znači ukoliko se ne dese nepredvidive okolnosti.

I BRT se sinoć oglasio informacijom o današnjoj sednici Opštinskog veća na kojoj će biti smenjeni ( pa su imena i prezimena nabrojana) i postavljeni ( čitaj predloženi odbornicima SO) novi direktori nekih javnih i duštvenih preduzeća, bez TO. Oni koji nisu bliski ekranu mogu naivno da poveruju da je reč o eksluzivnoj informaciji. Ne, reč je o tome da se, bar se tako ponegde veruje, koliko-toliko poljulja autoritet još aktuelnih direktora, istih onih koji su dugo obučeni u žute radničke kombinezone svoje partije i u koju su puno uložili i verovali. Mogli su konkursom postavljeni direktori da idu na sud, da ništa ne rade i primaju platu, no, nisu ništa učinili bez razgovora u svojoj Opštini, dakle, bili su , i ostali, korektni. Zašto ih onda ( nespretno?) apostrofirati kao da su, na prvi pogled, nešto opasno zgrešili. Ceo Bor zna te ljude, zar treba „naša“ medijska kuća da ih tako pompezno odjavljuje i naznačava da su završili priču. Ranije, koliko se sećamo, nije bilo takve info-prakse. Sad, baš sad, pitanje onom direktoru što je valjda za sva vremena upamtio jednog Takova, nije li previše upotrebe lokalnog medija u nazovimo obračunu sa neistomišljenicima i političkim i sličnim protivnicima. Pustimo ljude da misle, da žive kao sav normalan svet. pa, to ja valjda demokratska tekovina, a ne bilo koja. Ostaje da se nagledamo Takova u staroj novoj ulozi i da ih sve odreda samo gledamo … Sledeći potez biće… šta li, ko će ih znati. Samo ti Golubovići na kvadrat nešto su sumnjivi, nije li neka rođačka nit među njima takvima. A da su „žuti“, jesu bogme, još kako  i kao takvi napredovaće sve dok ne stanu na ivicu, recimo ekološke crne rupe.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !