FESTIVAL SRPSKOG FILMA U VAŠINGTONU

Bor, 21. novembar

Najnovija ostvarenja srpske kinematografije predstavljena su američkoj publici na Festivalu srpskog filma, koji je organizovala Ambasada Srbije u Vašingtonu.

Festival je održan sinoć u Gete institutu u Vašingtonu, a publika je imala prilike da vidi film „Žena sa slomljenim nosem“ Srđana Koljevića i film „Šišanje“, kao i filmove „Beli, beli svet“ Olega Novkovića i „Flešbek“ Aleksandra Jankovića.

Milena Garfild, producentkinja filma „Beli, beli svet“, koji govori o turobnoj svakodnevnici života u Boru i bezperspektivnosti sa kojom se susreću stanovnici tog grada, ističe da je ovakav festival značajan jer američkoj publici pokazuje da Srbija ima zanimljive i relevantne umetnike.

Veoma je dobro je što je naša ambasada izabrala da preko filmova prezentuje ono što se dešava u srpskoj kulturi. Filmovi su jezik koji svi razumeju i kultura je važna da se prikaže uzbudljivo i evropsko lice Srbije, rekla je Garfildova za Tanjug.

Festivalu srpskog filma su, pored ambasadora Srbije u SAD Vladimira Petrovića, prisustvovali i predstavnici umetničke i medijske scene u Vašingtonu, među kojima i novinari „Vašington posta“, kao i predstavnici tamošnje srpske dijaspore.

Share

Ostavite odgovor