);
Breaking News

BOR: SUTRA SE OTVARA ZOOLOŠKI VRT

Bor, 22. novembar

Autor: M. C.

Foto: M. Antić Pirke

Po mnogo čemu sudeći, Bor će, kao četvrti grad u Srbiji, sutra dobiti zoološki vrt i to uz pomoć zaposlenih u rudniku i javnim i društvenim, kulturnim preduzećima i ustanovama. Za otvaranje zoo-vrta na sedam hektara površine, nezvanično doznajemo, sve je spremno i ovaj savremeni objekat biće otvoren u sredu, 23. novembra. Tog dana očekuju se i prve životinje koje su navodno već krenule iz beogradskog zoo-vrta. Ukupno je 50 divljih životinja među kojima su beli lav, jakovi, tigar, tibetanski medved, patuljaste koze, antilope, sibirski kozorog, krokodili, vukovi, nojevi, crni labud, pirane, zmije, egzotične ptice…

Da bi vrt bio okončan pre snega i jakog mraza juče, kao i prethodnih dana, radnicima iz Bijeljine i borskih komunalnih preduzeća pomogli su i rudari borske “Jame” i zaposleni u svim javnim i društvenim preduzećima na čelu sa Centrom za kulturu, opštionskom upravom i Muzejem rudarstva i metalurgije.

Prema nezvaničnim informacijama , mesečni trošak za održavanje vrta iznosiće 4,5 miliona dinara. Uposliće se 20 do 30 radnika u početku. Neće biti prijema sa evidencije za zapošljavanje, nego će se višak radne snage “preseliti” iz Sportskog centra.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !