);

PLJUŠTE KAZNE ZA PROSTAKLUK

Bor, 22.novembar

Komunalna policija krenula je u ofanzivnu akciju širom Srbije i žestoko za samo desetak dana u Novom Sadu kažnjeno je 20 osoba zbog uriniranja u centru grada, od kojih su pojedini to radili i po katoličkoj crkvi

Bor, "Palestinsko naselje"...

Izvor: B92

“Neretko se dešava da, uglavnom mladi ljudi, uriniraju i po samoj katedrali. Kazna je 5.000 dinara, a ukoliko policijska patrola uhvati nekoga „na delu“ može da ga kazni i do 20.000 dinara. U poslednjih 10 meseci izrekli smo oko 2.500 kazni”, navodi šef novosadske komunalne policije Nebojša Radovanac.

 Predsednik Prekršajnog suda u Beogradu Milan Marinović kaže da su samo u ovoj godini rešena 143 zahteva komunalne policije, a izricane su kazne za sve – uriniranje na javnom mestu, bacanje smeća, pikavaca, pljuvanje…

Prijave za mokrenje na javnom mestu može da podnese i MUP na osnovu Zakona o javnom redu i miru. Kazna je od 5.000 do 20.000 dinara ili 30 dana zatvora.

Gradskom odlukom minimalna kazna smanjena je na 2.500 dinara. opušak. U komunalnoj policiji Beograda, s druge strane, navode da kazne za teže narušavanje komunalnog reda mogu da idu i do čak 75.000 dinara.

Zavođenjem reda bave se i valjevski komunalci koji su u ovoj godini kaznili dve osobe.
“Građani se često žale na nesnosni smrad, ali teško je prekršioca uhvatiti na delu. Imali smo takva dva slučaja i obe osobe su platile kaznu“, objašnjava Siniša Đurić, načelnik komunalne policije u Valjevu.
U ovom gradu izrekli su i pet mandatnih kazni od po 2.500 dinara građanima koji su bacili pikavac ili papir.Koliko je ozbiljna ova akcija govori i podatak da su komunalci počeli čak i da rovare po smeću oko kontejnera kako bi pronašli bilo kakav dokaz čije je đubre i kaznili „vlasnika“.

Za ovu akciju dobili su i novu opremu – specijalne maske i rukavice, pa su kazne od po 5.000 dinara i naviše počele uveliko da pljušte u mnogobrojnim gradovima.
„Tačno je da se i to radi. Komunalci istresu kese da nađu neki dokaz čije je to đubre kako bi kaznili tog neodgovornog građanina. Ova služba je opremljena čak i maskama i rukavicama kako bi bezbednije mogla da rovari po kesama bačenim pored kontejnera „, objašnjava Miloš Stanojčić, načelnik Gradske uprave u Šapcu.

Ovaj grad je među prvima počeo da kažnjava i mokrenje na javnom mestu i to sa po 5.000 dinara..

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !