);

MEDIJSKI MRAK DIREKTNO KRENUO IZ DIREKCIJE RTB BOR

ODBORNICI SO BOR SMENILI TRI ČLANA OPŠTINSKOG VEĆA IZ REDOVA DEMOKRATA, ALI I UKAZALI NA NEKE  NESHVATLJIVE  POSTUPKE VLASTI

Izvor: Lj. Trifunović, Novosti

BOR – Odbornici SO Bor smenili su, tajnim glasnjem, tri člana Opštinskog veća iz Demokratske stranke. Po kratkom postupku, na poslednjoj sednici ( krajem minulog vikenda)“odstreljeni” su Darko Mihajlović, doskora potpredsednik DS, i eks članovi OO DS Saša Skrobonja i Igor Janković. Predstavnici opozicije u SO Bor, koju čine SNS, LDP, VDSS i DSS, ukazivali su da se članovi OV iz redova DS smenjuju jer je izabran novi Opštinski odbor demokrata u kome, izuzev Jankovića, za ostalu dvojicu nije bilo mesta.

Ono što je, međutim, bilo iznanađenje jeste da su smenjene članove gradske vlade više branili njihovi politički protivnici, nego sami odbornici DS, od kojih su se pojedini, do juče, javno, na svakom mestu i u svakoj prilici, “kleli” u Mihajlovića, koji je tesno izgubio bitku za prvog čoveka borskih demokrata od dr Gorana Golubovića.

– Stari članovi OV iz redova DS su radili odlično, ali novi će, zbog zadataka i izkušenja koja su pred nama, to raditi još bolje – objasnio je prisutnima razloge smene Saša Perišić, odbornik DS, koga, nakon što je to izgovorio, nimalo nije obeshrabrio niti pokolebao smeh iz redova opozicije.

Sednicu je svojim vođenjem, kao i svaki put do sada, obeležio Dragan Žikić (SPS), predsednik SO Bor, koji je pojedinim oratorima, poput Blagoja Spaskovskog, odbornika URS i generalnog direktora RTB “Bor”, dozvoljavao da opoziciji drži predavanja koja su trajala i po pola sata. Tom prilikom, on je, iako to nije bilo na dnevnom redu, ispričao šta se sve uradilo u Boru u poslednje vreme, pomenuvši izgradnju nekoliko kružnih tokova, krečenje fasada, izgradnju dečjih igrališta… Posebno je apostrofirao izgradnju zoološkog vrata, na čijem su uređenju, kako je istakao, “radili i dobrovoljci”.

S druge strane, kada je dr Predrag Balašević, odbornik VDSS, koga je generalni direktor RTB nekoliko puta žestoko isprozivao, tražio repliku, od Žikića je dobio pouku da mu je “gospodin Spaskovski sve lepo objasnio i da ne vidi razlog da mu da reč”. Usput, predsednik SO Bor, koji sa malim pauzama, ostvaruje radni staž u lokalnoj samoupravi bezmalo 15 godina, je vođi VDSS u jednom trenutku odbrusio i da “svi mogu da ga uče demokratiji, izuzev njega”.

– Mene sve ovo podseća na sredinu 90-tih godina prošlog veka, kada je na zemlja bila u najgoroj situaciji od Drugog svetskog rata. Ali, to i ne treba da me čudi, budući da danas ovde sede ljudi koji su tada vedrili i oblačili gradom i uestvovali u oganizovanju “istorijskog” mitinga na Kusjaku, kada su radnici primoravani da napuste radna mesta i, organizovanim autobuskim prevozom, odu da slušaju govor velikog vođe – kazao je Balašević.

Predstavnici VDSS, DSS i LDP su napustili sednicu SO Bor nakon što je okončana rasprava o poslovanju JP “Štampa, radio i film”, u okviru kojeg posluju lokalni radio i televizija. Jer, na njihovu opasku da u gradu vlada medijski mrak i da se  glavni i odovorni urednik te medijske kuće nalazi na platnom spisku u RTB “Bor”, gde je obavljao i dužnost portparola te kompanije, ponovo je pokušao da reaguje Spaskovski, kome, za neverovati, predsednik SO Bor, najpre, nije želeo da da reč.

– Gospodine Žikiću, ukoliko sada ne dobijem priliku da odgovorim, ja ću otići i više me na sednicama SO Bor videti nećete – ljutito je reagovao Spaskovski, nakon čega mu je predsednik SO Bor, “pritisnut” takvim argumenima, ipak dao reč, posle čega je generalni drektor RTB ponovo, po ko zna koji put, predstavnicima opozicije održao mali čas demokratije.

Nakon izlaska odbornika LDP, DSS i VDSS s zasedanja lokalnog parlamenta, sednica je mirno i dostojanstveno privedena kraju.

 

SPASKOVSKI: O RTB BOR NE MOŽE  DA SE RASPRAVLJA U SO BOR

Autor: Ž.P.

 

TV Bor je sinoć objavila retrospektivu svojih najaktuelnijih i najzanimljivijih priloga protekle sedmice, gde je emitovan i izveštaj sa sednice SO Bor. Kao i uvek, neprerikosnoveni Blagoje Spaskovski je bio u prvom planu očitavši lekciju dr Balaševiću kako ne može o RTB Bor da se raspravlja u SO Bor, jer je to državna firma koju kontrolišu državni organi. Spaksovksi je na svoj uobičajeni i prepoznatljivi način , još jednaput, samo pokušao da omalovaži  deo opozicije ( SNS je nešto sasvim drugo, a čuće se i kako oni funkcionišu i sl.). Kakve li hrabrosti, pitaju se iole upućeniji, da se tako reaguje i rezonuje, jer o RTB – u Bor koji bitiše na ovim prostorima i te kako treba da se razgovara u SO Bor i u celoj opštini Bor. Po toj logici, ni novinari ne bi smeli da pišu o RTB Bor ukoliko su u tom prostoru, toj lokaciji, prisutni i žive i rade u toj sredini. Kad država, po Blagoju, jedina može da kontroliše RTB, zašto ne proveri odakle, gotovo dve ( 2 ) godine ova koompanija nema predsednika Upravnog odbora. Zar to treba mi “ u loklu” da im kažemo, pogotovu što B. Spaskovski smatra da odavde niko ne sme da zbori o njegovoj glasovitoj firmi. To što se ovaj narod  izborio protiv katastrofalne privatizacije i spasao  Basen kao da nije bitno.  Ne znamo šta će sve Mlađan Dinkić večeras reći u Ćirilici u 21 na Hepi TV, ali bi morao da se pozabavi i RTB Bor i rukovođenjem u toj kompaniji. Inače neće dobro proći na predstojećim izborima. Pustio je previše svog miljenika i direktora za koga je , opet na TV Bor, sinoć, Jorgovanka Tabaković, govoreći o uspešnosti menadžmenta te kompanije, izjavila kako su navodno i on i celo poslovodstvo izvan politike. Zar su Milinko Živković i Blagoje Spaskovski izvan G-17 I SNS? Koje li nebuloze za jednog tako vrendog i ekonomski potkovanog stručnjaka kao što je Jorgovanka iz Vučitrna. Čemu sve te varijacije i kombinacije vode, ko to koga zavarava i “zavrće”?  Jasno, sami sebe navode na neistine i neplodne debate… Bolje da su rekli kako danas počinje da se gradi klizalište ispred Doma kulture. Istovremeno mogli su da oćute zahteve političkog marketinga da se sve lepe stavri, pogovotovu za najmlađe, događaju u strogom centru, tamo gde je najviše naroda, tj. budućih glasača. Alal vera, marketingu Mlađana Dinkića ukoliko još drži Spaskovskog u svojim rukama, ukolko ga “žuta mašinerija” nije prigrabila, jer i za to je krajnje vreme!

 

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !