DSS -VDSS: ZAHTEVAJU OSTAVKE DRAGANA ŽIKIĆA I LJUBINKE JELIĆ

Bor, 29. novembar

Na jučerašnjoj konferenciji za štampu odborničke grupe DSS i VDSS, posebnu pažnju pobudila su izlaganja predstavnika te dve političke opcije i odbornika u SO Bor, dr Predraga Balaševića i Dragana Markovića. Objavljujemo skraćenu verziju njihovih izlaganja…

Predrag Balašević:

– Zbog stalnog kršenja   poslovnika i statuta opštine Bor tražimo da predsednik SO Bor podnese ostavku. Favorizovanje odbornike vladajuće koalicije kojima se daje reč i onda kada za to nemaju pravo po poslovniku, potom odobrava o temama diskusije koje nisu na dnevnom redu, a odbornicima naše odborničke grupe ne daje se mogućnost da obavljamo funkciju onako kako to poslovnik i statut opštine predviđaju. Blagoja Spaskovskog, odbornika vladajuće koalicije Žikić ne sme ni da opomene, njemu se daje reč kada on to poželi, on flagrantno krši poslovnik, govori i po 45 minuta. I gotovo uvek govori izvan teme. I govori sa omalovažavanjem o pojedinim odbornicima. On je sve, i predsednik Opštine i direktor, u sve se razume…

Sa druge strane, glavni i odgovorni urednik TV Bor je na platnom spisku RTB-a čime je u sukobu interesa. Pored direktora ŠRIFA, on je jedan od krivaca što je medijski mrak u Boru.

Svedoci smo da se na dva meseca menjaju pojedini direktori javnih preduzeća i ustanova zbog unutar stranačkih sukoba. Sve to ukazuje da političke partije koje su na vlasti ne zanima status građana i njihovi problemi, već njihovi i stranački interesi. Ono što se radi i gradi, na primer, park za decu ispred Doma kulture, gradi se bez urbanističke dozvole. Zato je građevinski inspektor naložio rušenje. Iz budžeta će za zoološki vrt morati mesečno da se izdvoji najmanje 4 miliona dinara.

Dragan Marković:

-Želimo da ukažemograđanima opštine Bor na to da su u višestranačju različiti stavovi između vlasti i opozicije po mnogim pitanjima i da zbog toga niko ne sme biti žigosan.

Svima nama je u interesu da se Bor razvija i da građani lepše i bolje žive. Zato se mi i ne slažemo sa pojedinim stvarima koje vlast čini, a pogotovo sa onim koje su suprotne  zakonskoj proceduri. Građani opštine Bor  znaju kroz koju muku moraju da prođu da bi dobili sve potrebne dozvole za gradnju ili da legalizuju objekte. Sa druge strane, vlast gradi gde god hoće i kako hoće bez potrebne dokumentacije.

Nažalost, aktuelna vlast je zaboravila na prioritete koje je pominjala u predizbornoj kampanji, već se sad okrenula marketingu. Pravi prioriteti su postali luksuz, a luksuz se proglašava prioritetom u trenutku kada stiže još veća  kriza. Građani će nove namete osetiti u narednom periodu.

Zbog obmanjivanja javnosti tražićemo ostavku načelnice opštinske uprave Ljubinke Jelić. Ona svojim ponašanjem i nakaradnim tumačenjem Zakona o planiranju i izgradnji ne zaslužuje to mesto.

Izveštavanje TV Bor nakon poslednje sednice SO Bor pokazuje da se TV Bor, umesto da bude javni servis, pretvorila u glasnogovornika vlasti. Naša odbornička grupa će od TV Bor tražiti snimak poslednje sednice SO Bor da bi se nadležno ministarstvo upoznalo na koji način aktuelni predsednik SO Bor vodi sednice SO. To je i razlog zbog kojeg ćemo zahtevati i ostavku Dragana Žikića, predsednika SO Bor.

Share

Ostavite odgovor