);

FILM O BORSKOM JEZERU GLEDALO 700.000 LJUDI

Bor, 14. decembar

Dragana Vasiljević na zadatku

Autor: B.F.

Prvi dokumentarni film o Borskom jezeru, reprizno emitovan 11. novembra ove godine na Prvom programu RTS-a, iako u prepodnevnom terminu, gledalo je 700.000 ljudi iz zemlje i sveta, rekao nam je Milorad Konrad, producent u programu RTS-a Eko-Karavan.

Dragana Vasiljević, urednik programa, sa iskusnom ekipom snimala je minulog leta šest dana emisiju o Borskom jezeru koja je pobudilo pažnju, ali je i prvi takav projekat o ovom, jednom od najlepših veštačkih jezera u Evropi.

-Nisam znala da je to prvi, u neku ruku dokumentarni film o Borskom jezeru. Uskoro ćemo emitovati i emisiju o ekloškoj zagađenosti Bora i okoline, s akcentom na selo i rudnik bakra Krivelj. Verujem da ćemo postići rekordnu gledanost, jer je tema izuzetno provokativna i značajna. Snimamo još jedan prirodni biser iz Timočke Krajine, Rgotsko jezero, nastalo na mestu napuštenog rudnika kvarcnog pesma u selu Rgotina kod Zaječara. Reč je o jezeru s najčistijom vodom u Evropi s prosečnom letnjom tempereturom od 25 stepeni – kaže Dragana Vasiljević naglašavajući da su njenoj ekipi u celom poslu nesebično pomogle kolege iz borskog Medija centra.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !