);

HVALA TI MILUTINE KRINIĆU, SPASAO SI DVA ŽIVOTA

Bor, Šarbanovac, 17. decembar

Dr Milan Mitevski iz Bora javno se zahvalio starom topioničaru iz Šarbanovca na velikom, humanom delu

Dirnut humanim gestom mog nekašnjeg saradnika, veoma uvaženog ’’čika ’’ Milutina Krinića iz Šarbanovca, morao sam sa oduševljnjem da pozdravim njegov nadljudski podvig i humanost koju je pokazao 15. decembra ove godine. On je nejakim mišićima oteo dva mlada ljudska života od neminovne smrti. Duboko verujem da će mu biti zahvalni do kraja života, a ja sam mu zahvalan što je ostao onakav kakvog ga ja poznajem dok je radio u RTB Bor, pogonu Parnih kotlova u Topionici.

Drago mi je što sam imao tako humanog saradnika. Njegovoj dobrodušnosti i prisnosti sa saradnicima ja se i danas divim. Mnogima je pomogao, pa i meni kao mladom mašinskom inženjeru , pridošlom još iz druge republike, što posebno naglašavam.

Želim da mu čestitam na učinjenom nadljudskom gestu, a takođe mu želim još duže da poživi, davjući nam i dalje dobar uzor ljudske humanosti, koja je danas, na žalost, u dubokoj posrnulosti.

Čika Milutine, hvala ti, bio si i ostao energetičar-humanista od koga mnogi mogu naučiti kako pomoći čoveku u nevolji.

Puno pozdrava od tvog ranijeg rukovodioca , dr Milančeta Mitovskog uz želju da i dalje ostaneš dobrog zdravlja i vedrog duha.

Srećno čika Milutine i srećna Nova 2012. godina i božićni praznici.

Tvoj drug, dr sc. Milanče Mitovski , Bor.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !