);

Starac spasio dvojicu mladića iz zapaljenog kombija

Bor, Šarbanovac, 17. decembar

Igor Đurić (27) i Igor Janković (29), obojica iz Niša, sigurno bi nastradali, zaglavljeni u zapaljenom kombiju da nije bilo preduzimljivog i hrabrog Milutina Krinića (80) iz sela Šarbanovac kod Bora. Ovaj osamdesetogodišnjak se nijednog sekunda nije razmišljao već je hitro reagovao kako bi dvojicu momaka spasio sigurne smrti, objavljuje jučerašnji Blic.

– Odmarao sam ispred kuće i ne znam baš šta se i kako desilo, sve se odigralo na brzinu. Samo sam ugledao kombi koji je skrenuo sa puta u obližnji kanal. Kombi se i dalje kretao a onda i udario u obližnji mostić, tada se i prevrnuo i zapalio – priča Krinić.

On je istog trenutka potrčao prema kombiju gde je ugledao dva mladića kako nepomično leže u zapaljenom vozilu.

– Prišao sam da vidim da li nekako mogu da im pomognem, kada sam začuo strahovit krik „otvorite vrata, pomozite“. Pokušao sam krampom da razvalim vrata ali nisam uspeo. Brzo sam pogledao unaokolo, uzeo kamen i razbio šoferšajbnu, ne bi li izvukao momke van kombija – govori još uvek vidno uznemiren Krinić.

Vatra je već uveliko zahvatila vozilo, a Krinić je ne misleći na svoj život, spasio dvojicu mladića.

-Najpre sam uspeo da izvučem jednog od momaka iz kombija, koji je bio u nesvesti. Odmah sam se vratio i po drugog koji je neprestano ponavljao „izvuci me, pomozi, izgoreću“. Samo da su oni dobro, mladi su, i da se nikad više ne ponovi nešto slično – dodaje naš sagovornik, koji živi nedaleko od puta Bor – Paraćin.

Ne zadugo nakon što je Krinić uspeo da izvuče Đurića i Jankovića, kombi je eksplodirao. Ubrzo su na lice mesta stigli, policajci, vatrogasci i hitna pomoć koja je povređene mladiće prevezla u borsku bolnicu.

Đurić i Janković su trenutno na analizama, a kako nam je rečeno u bolnici, obojica su van životne opasnosti.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !