DSS: PREČI KONCERTI I „ZIMSKA FONTANA“ OD NARODNE KUHINJE

Bor, 23. decembar

Saopštenje za javnost

DSS Bor obaveštava i upozorava javnost ne samo Bora nego i šire: u trenutku  kada ogroman broj građana jedva sastavlja kraj s krajem, vlast to kao da ne primećuje, tako da se stvara utisak da je priroritet – rasipništvo i luksuziranje. DSS zato postavlja pitanje: Da li je prioritet obezbeđivanje kvalitetnijih uslova za život građanima i nova radna mesta ili su u prvom planu kojekakvi i preskupi koncerti čiji je jedini cilj politički marketing i –  šminkanje stvarnosti? Da li  je prioritet rad ,,fontane na antifriz“ u zimskom periodu kad joj nije vreme?

Za ovu vlast nije prioritet toplifikacija pedesetak domaćinstava u ulicama “ 7. juli“ i „Jovana Dučića“ iako su  rebalansom budžeta za to bila predviđena sredstva. Po ko zna koji put  građani su prevareni!  Žalosno je da aktuelna vlast umesto da smanji budžetske troškove Predlogom budžeta Opštine Bor  za 2012. godinu planira još veća izdvajanja kroz razne subvencije.

Za aktuelnu vlast prioritet  je  izdvajanje 45 miliona dinara subvencija za zoo- vrt. To isključivo plaćaju građani opštine Bor. Istovremeno,  za rad  narodne kuhinje i podsticanje razvoja poljoprivrede predviđa se po 3,5 miliona dinara…

Uređivanje građevinskog zemljišta i stvaranje uslova za preduzetnike nije prioritet. Izgradnja prihvatilišta za pse lutalice za vlast nije prioritet, iako  je u 2010.-oj na ime naknade Boranima koje su ujeli psi lutalice iz opštinske kase isplaćeno oko 20 miliona dinara, a u 2011.-oj više od 24 miliona dinara. Ili možda ovo stanje, po principu i vuk sit i ovce na broju, i dalje nekima odgovara…

Preskupa i neefikasna  javna rasveta u ul. „Moše Pijade“ je postala opasnost kako za vozače tako i za pešake. Selektivno uklanjanje montažnih objekata je dokaz nezakonitih radnji, odnosno, dvostrukih aršina kojima se vlast služi.

Nedostatak parkirališta u gradu za aktuelnu vlast nije problem.

Luksuziranje i  izvrnuti redosled prioriteta  neće usrećiti većinu građana opštine Bor koji, ponovo naglašavamo, jedva sastavljaju kraj s krajem. Ili se možda čeka zvanični  početak izborne kampanje, pa će vlast igrajući na kartu zaboravnosti građana ponovo krenuti sa novim-starim obećanjima.

 

Opštinski odbor DSS Bor

Share

Ostavite odgovor