„Energoprojekt“ angažovan na rekonstrukciji topionice i izgradnji fabrike sumporne kiseline u Boru – Ugovor vredan 24,9 mililona EUR

Bor, 26. decembar

Tri društva iz sistema „Energoprojekt“ – „Energoprojekt Oprema“, „Energoprojekt Visokogradnja“ i „Energoprojekt Industrija“, uključiće se u realizaciju projekta RTB „Bor“ u rekonstrukciju topionice i izgradnju nove fabrike sumporne kiseline u Boru, saopštio je „Energoprojekt”.

U drugoj polovini decembra 2011. godine potpisan je ugovor između „Energoprojekt Opreme i finske kompanije „OUTOTEC Finland“ (koja je isporučilac tehnologije za Topionicu) za izvođenje radova na delu Topionice. Ugovorena vrednost radova koja pripada „Energoprojektu“ iznosi 24,9 mil EUR. Rok za realizaciju projekta je decembar 2013.godine.

Iz „Energoprojekta“ podsećaju da je u okviru istog projekta, u septembru ove godine ova kompanija već potpisala ugovor za izgradnju nove fabrike sumporne kiseline sa kanadskom kompanijom „SNC Lavalin“ u iznosu od 28,3 miliona EUR, dok je „Energoprojekt Industrija“ posebnim ugovorom sa RTB „Bor“ ugovorila dodatnih 0,4 miliona EUR., objavio B92.

Share

Ostavite odgovor