);

SAŠA MIRKOVIĆ: PRETIO MI JE DIREKTOR RTB BOR!

Bor, Beograd, 6. januar

Predsednik UO Timočke RTV tvrdi da mu je Blagoje Spaskovski rekao da će mu „j… mater“ ako nastavi da razotkriva afere, piše Kurir.

Kada su bili prijatelji: Bliski susret u Ćirinoj kafani

Potraga!
Policija i dalje pokušava da uđe u trag bombašu koji je u novogodišnjoj noći na Bežanijskoj kosi bacio kašikaru u dvorište kuće Saše Mirkovića, estradnog menadžera i predsednika Upravnog odbora Timočke RTV. Informativni razgovori obavljeni su sa Mirkovićem, ali i s klavijaturistom i kompozitorom Miloradom Mićom Nikolićem, od kojeg je Mirković pre dva meseca kupio kuću u elitnom beogradskom naselju.

– Nikolić je rekao da smatra da nije bio meta napada. I Mirković je rekao da veruje da bomba bila nije namenjena njemu i da ne zna šta je motiv napada. Ostaci bombe prebačeni su na veštačenje – kaže sagovornik Kurira iz istrage.
U izjavi za Kurir, Saša Mirković je ponovio da ne zna ko je bacio bombu, ali dodaje da je u avgustu prošle godine dobijao pretnje!

– Blagoje Spaskovski, direktor RTB Bor, rekao mi je da će se obračunati sa mnom i da će mi j… mater ako, kao predsednik Upravnog odbora Timočke televizije, nastavim da razotkrivam afere. Zbog toga sam podneo krivičnu prijavu protiv njega – kaže Saša Mirković za Kurir.

Podsetimo, ručna bomba kašikara bačena je u dvorište kuće Saše Mirkovića 31. decembra 2011. u 23.30. U eksploziji je slomljeno jedno staklo na kući, a bombaški napad su policiji prijavile komšije 1. januara.

Spaskovski se ne javlja

Pokušali smo juče da kontaktiramo i sa Blagojem Spaskovskim, ali se on nije javljao na telefon, niti nam je odgovorio na mejl koji smo mu poslali. Njegova sekretarica nas je uputila na Goricu Tončev Vasilić iz službe za odnose s javnošću, ali je gospođa Tončev Vasilić, kako nam je rečeno, bila na sastancima i nije se odazivala na naše pozive do zaključenja ovog broja Kurira!

Timočka RTV: Zastrašivanje!

Timočka RTV oglasila se juče javnim pismom, u kom navodi da ih napad nije iznenadio jer je i tokom protekle godine bilo anonimnih pretnji, krivičnih prijava i privatnih tužbi protiv pojedinih novinara i urednika.
„Sve to, a reč je i o nekim moćnim institucijama i pojedincima o kojima smo izveštavali otkrivajući kriminogene elemente u njihovom radu, bio je metod zastrašivanja i direktan atak na slobodu informisanja“.

U pismu se dodaje da je Timočka RTV protiv Boška Radičevića, načelnika borske policije, podnela krivičnu prijavu zbog pretnji glavnom i odgovornom uredniku Timočke RTV.

„Iz tužilaštva nam je, međutim, stigao odgovor da nema osnova za pokretanje krivične prijave. Pitamo, da li to znači da se država tako odriče svoje osnovne uloge, da obezbedi zaštitu građana, pogotovo što je reč o novinarima i profesiji koja sama po sebi jeste i rizična i opasna“, piše u pismu Timočke RTV.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !