);

UDRUŽENJE GRAĐANA “CRNI VRH 45” NAGRADILO NAJVREDNIJE AKCIJAŠE

Bor, 11. januar

Borski srednjoškolci-akcijaši pošumljavali goleti u opštinama Bor, Negotin i Kladovo, organizovalo izlete, učestovalo u međunarodnoij arheološkoj akciji “Bosnaks epiramide”

Upravni odbor Udruženja građana “Crni vrh 45” nastavilo je tradiciju započetu prethodne godine pa je na početku ove godine 27 mladih članova udruženja boravilo na Savači na 24-časovnom nagradnom izletu koje udruženje platilo iz sredstava zarađenih na pošumljavanju.  Uz tehničku pomoć Predškolske ustanove „Bambi“ organizovano je kulturno zabavno veče na Savači gde su se mladi organizovali i sami sebe predstavili kroz učešće u karaokama. Slobodno vreme je iskorišćeno za sportske susrete u fudbalu, stonom tenisu i šahu ili za šetnju do jezera mada je vreme bilo loše i povremeno je padao sneg koji nije uspeo da umanji radost učešća u ovoj nagradi. Zajednički boravak učenika iz svih borskih srednjih škola smo iskoristili za razmatranje plana rada udruženja u prva 4 meseca koji trebaju da samostalno organizuju i realizuju glavni koordinatori i njihovi zamenici iz srednjih škola, uz eventualnu pomoć nekog od članova Upravnog odbora, pošto će predsednik UO udruženja u tim mesecima biti svakodnevno zauzet na realizaciji pošumljavanja za potrebe ŠU Kladovo i biće svakodnevno van Bora.
Upravni odbor udruženja je na Savači održao i svoju XX sednicu na kojoj se raspravljalo o načinu obračuna i isplate naknade za učesnike pošumljavanja u Kladovu, kao i o tome da članovi udruženja koji će učestvovati na najmanje 2 (dve) volonterske radne akcije plus najmanje 1 (jedan) dan učešća u pošumljavanju ili imaju učešće u 5 aktivnosti udruženja a od toga mora da bude najmanje 1 radna akcija stiču pravo na jednodnevni nagradni boravak na Savači u 2013. godini.
Predsednik UO udruženja je dobitnike jednodnevnog nagradnog boravka na Savači ukratko informisao o tome kako je i zbog čega nastalo naše udruženje i šta sve udruženje organizuje u toku godine sa osvrtom na aktivnosti u 2011.godinu a najavljene su i aktivnosti za 2012.godinu. Najveće interesovanje srednjoškolaca je privukla najava ponovnog učešća na MRAV „Bosanske piramide 2013“ u Visokom u Bosni i Hercegovini kao i najava učešća udruženja na radnoj akciji u Vrnjačkoj banji i u Smederevu.

Predsednik UO  Udruženja
Živorad Mitić

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !