);

Radnik se ubio zbog otkaza

Bor, 17. januar

Bivši komandir „Zaštite“, firme koja obezbeđuje imovinu Rudarsko-topioničarskog basena „Bor“, Vitomir S. (51) juče oko 10.30 časova ubio se svojim privatnim pištoljem kraj upravne zgrade svog bivšeg preduzeća iz kojeg je otpušten oktobra 2011. godine. U trenutku samoubistva, neki od slučajnih prolaznika pokušali su reanimaciju jer je Vitomir S. pokazivao znake života, piše današnja Pravda.
Kako su ispričale njegove kolege, on je izvršio samoubistvo neposredno po suđenju u Osnovnom sudu u Boru kada je tužio „Zaštitu“ jer je otpušten posle 25 godina rada.
Strahovao za decu
U Boru mesecima kruže priče kako je „komandir Vita“ nezadovoljan optužbama iz „Zaštite“ i da ima velikih problema sa statusom u preduzeću i organima gonjenja iako je, nakon 2000. godine i u vreme u javnosti poznatih krađa, bio jedan od najcenjenijih u toj radnoj organizaciji. Mnoge akcije izvodio je besprekorno, a bio je i pohvaljivan.
Prema podacima sindikata, Vitomir S. je otkaz dobio jer je iz borske topionice bakra izneo otpadno gvožđe kako bi deci napravio tegove.
U borskoj kompaniji je, međutim, potvrđeno da je Vitomir S. za iznošenje gvožđa imao uredno potpisanu propusnicu direktora topionice.
Dragan Aleksić, predsednik Sindikata RTB „Bor“, u čijem je sastavu nekada poslovala i „Zaštita“, smatra da je Vitomir S. bio potpuno nevin i kaže da je pokušao da mu pomogne da se vrati na posao.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !