Ski staza na Crnom vrhu produžena za 150 metara – Smeštaj za posetioce borskog skijališta od proleća 2012. i u hotelu „Jezero“

Bor, 26. januar

Skijaška staza na Crnom vrhu kod Bora, koja je sa radom počela u subotu, za vikend je već ugostila oko 70 skijaša. Njena dužina bila je oko 650 metara, ali očekujemo da će koliko sutra ona biti 800 metara – izjavio je za „eKapiju“ Jovica Anđelović, direktor JP „Borski turistički centar“.
– Crni vrh obično ima od 50 do 100 skijaša dnevno, u zavisnosti od toga da li je u pitanju radni dan ili vikend. Ovog vikenda smo, kao i obično, imali i veći broj turista koji nisu došli zbog skijanja već su sankali, šetali… – kaže Anđelović.
Na Crnom vrhu je ove sezone, posle pauze od 12 godina ponovo osposobljeni i ski lift, kapaciteta 1.200 skijaša na sat. Izgradnja žičare, pak, zbog nerešenih imovinskih odnosa sa „Srbijašumama“ i dalje je na čekanju, ali naš sagovornik kaže da postoji manji pomak i u tom poslu.
– Izgradnja žičare zaustavljena je zbog spora sa „Srbijašumama“ nakon što je urađeno 6 betonskih temelja. Još od juna smo u pregovorima, i ima nekih indicija da bi moglo doći do rešenja tog problema, mada je i dalje sve vrlo neizvesno – rekao nam je Anđelović.
Početak rada žičare možda bi mogao da ponovo pokrene izgradnju dugoočekivanog hotela „Jelen Hyatt“, koji je započet još pre 12 godina, mišljenja je naš sagovornik.
Direktor JP „Borski turistički centar“, ipak, naglašava da nema saznanja šta se sada sa ovim objektom dešava, i da li će i kada radovi biti nastavljeni, te da je sada sve u rukama kompanije „Gazprom Neft“, koja je nakon privatizacije NIS-a postala vlasnik hotela „Jelen Hyatt“.
Turisti koji posete Crni vrh zasada uglavnom odsedaju u Brestovačkoj banji. U okviru skijališta zasada postoji samo Planinarski dom gde posetioci mogu dobiti osveženje.
– U toku je renoviranje hotela „Jezero“ udaljenog 10 kilometara od Crnog vrha koji nije radio punih deset godina. Očekujemo da će prva faza, u okviru koje će biti osposobljeno jedno krilo objekta, biti završena u aprilu ili maju ove godine, i tada će „Jezero“ moći da primi oko 200 turista – kaže Anđelović.
Kada „Jezero“ bude u potpunosti obnovljeno, smeštaj će u tom hotelu moći da potraži između 600-700 turista.

Share

Ostavite odgovor