ŠESTORO COKIĆA ČEKA TOPLA KUĆA

Bor, 30. januar

RTB Bor pomaže siromašnoj, šestočlanoj porodici iz rudarskog naselja Brezonik

Autor: B.F.

Foto: Lj. Aleksić

Čim su u poslovodstvu RTB Bor saznali o mukama i nedaćama, prvenstveno stambenim, porodice Cokić iz rudarskog naselja Brezonik na izlazu iz gradaskog naselja u Boru, ni trenutka se nije razmišljalo da li pomoći ili ne. Odlučeno je da se Srećku (5), Valanetini (4), Mališi (godina i po) i sedmomesečnoj Dunji, kao i njihovoj bolesnoj majci i bolesnom ocu, najhitnije sagradi lepa, prizemna kuća površine 8o kvadrata. Objekat sa dva i po ara placa, u Slatinskom naselju, biće podignut uz podršku poslovnog partnera RTB-a, firme Eliksir grupa. Tako će šestočlana porodica Cokić uskoro dobiti krov nad glavom u ulici “Petra Kočića”. Nameštaj će biti nabavljen u poznatoj firmi Forma ideale. Plac, dogovoreno je, obezbeđuje lokalna samouprava. Očekuje se da donator ove nedelje stigne u Bor, upozna Cokiće i razgleda plac. Kuća će biti podignuta najbrže što se može, nakasnije do sredine godine.
-Invalid sam od rođenja (operisane obe noge). Živimo u neizglednoj kućici, čatmari. Jedino primanje je socijalna pomoć. Poslenji dinar dao sam za drva da ogrejem dečicu. Oni će  za koju godinu poći u školu. Žena, duševni bolesnik, a ni ja, nismo sposobni da ih pratimo do škole i vrtića. Nemamo ni kupatilo, ništa. U gradu će biti sve drugačije, lepše i bolje. Zato bih želeo da se zahvalim celom RTB-u i posebno generalnom direktoru Blagoju Spaskovskom što  me je saslušao i razumeo. Zahvaljujem se i ostalima koji su pomogli. Ne znam šta drugo da kažem- rekao je Gradimir.
Kako nam je rekla Gorica Tončev Vasilić, portparol za saradnju sa medijima u RTB Bor, ova kompanija spremna je da pomogne i siromašnu porodicu Genčić, bolesnu majku i srednjoškolku Keli iz sela Šarbanovac kojima je opština Bor obezbedila pristojne uslove za život. One su živele u napuštenoj, oronuloj kući bez vode i struje, a ceo imetak bila im je socijalna pomoć od 5.200 dinara.

Share

Ostavite odgovor