);
Breaking News

SNEG „ZATVORIO“ ŠKOLE I OBDANIŠTA

Bor, 05.02.2012. Autor: Brana Filipović

Odlukom opštinskih vlasti, zbog nevremena, sve škole i obdaništa neće raditi do 10. februara.
U RTB Bor smanjena potrošenja energenata za 30 odsto, na Borskom jezeru ribolvci se spremaju da razbijaju led

 Sneg i led, kao i niske temperature, već nekoliko dana, paralisali su život u ovom delu Srbije. Iako putari i komunalci danonoćno dežuraju, snega ima na svim kolovozima, dok nove padavine još više ugrožavaju saobraćaj i  snadbevanje stanovništva osnovnim potrebama. Prvi dan vikenda, zbog pucanja glavne cevi u Toplani, ceo grad je imao loše grejanje. Pojedini delovi Bora nemaju vodu i struju. Najgore je u planinskim selima i na Crnom vrhu, gde smetovi prelaze dva metra.. Čekaonioce kod lekara su prepune, a građani se najviše žale na upalu pluća.
Očekujemo da zatvaranjem škola i vrtića uštedimo struju, ali i deci pomoći da se ne smrzavaju, jer i najtopliji radijatori ne mogu da nadoknade izuzetno niske  temaparure.  Pokušaćemo da uvdemo još neke mere štednje kao što je urađeno u RTB Bor, gde smanjenjem potrošenje svih energenata za 30 odsto proizvodnja neće trpeti-kaže Nebojša Videnović, predsednik Opštine Bor.
Borsko jezero je zaleđeno na celoj površini, tako da će ribolovci za dva, tri dana krenuti u razbijanje leda kako riba ne bi stradala.
Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !