);
Breaking News

GRAD „GORI“, A VLAST SE ČEŠLJA

Bor, 7. februar

Građani Opštine Bor upoznati su da je preko 30 lokalnih samouprava proglasilo vanredno stanje na svojoj teritoriji zbog velikih snežnih padavina i niske temperature. To je učinila i Vlada Srbije. Međutim, lokalna vlast u Boru to je trebalo da učini još tokom prethodnog leta kako bi se na vreme osposobila postrojenja JKP ,,Toplana“ i toplifikaciona mreža. Od juče ujutru do danas ujutru, najmanje 20 sati, na minus 10,11 stepeni grad nije imao grejanje. Nije li to atak na društvenu zajednicu, na građane, na opštu bezbednost i sigurnost? Još su neverovatnija nemušta saopštenje i aposlutno loše i neobuhvatno inforomisanje lokalnih medija. Kao da se sve ovo događa nekom drugom, a ne nama, našim porodicama i našoj deci. Grejanje je u pojedinim delovima grada nekvalitetno, radijatori su jedva mlaki, česte su nestašice vode, u selima su prekidi struje, čišćenje snega je delimično odrađeno ili samo je kakvo-takvo do privilegovanih institucija i pojedinaca, smeće se danima ne iznosi. Tako je bilo i pre proglašenja zvaničnog vanrednog stanja.
No, u Opštini Bor treba uvesti i vanredno stanje u stanovima građana koji se u smrzavaju. Poslovodstvo JKP ,,Toplana“, zajedno sa opštinskom vlašću, iz samo njima znanih razloga, umesto da u letnjem periodu pripreme postrojenja za grejnu sezonu, bavilo se šminkanjem grada praveći, između ostalog, svima poznate zimsko-letnje fontane, zoo vrt, kružne tokove., krečenjem i farbanjem, prodavanjem magle… Stavljajući se u funkciju nečijih želja za šminkaanjem grada, oni su doveli građane Bora u nezavidnu situaciju da se po najvećoj hladnoći smrzavaju u svojim stanovima pri čemu će morati plaćati grejanje koje nemaju, ali i struju za dogrevanje stanova.
Takođe, lokalnu vlast je po ko zna koji put iznenadio sneg i led u sred zime, pa su nam ponovo ulice i putevi van centra grada jedva prohodni, pri čemu se rubna naselja ne čiste.
Put za Gornjane je danima neprohodan za putnička vozila zbog čega je meštanima tog sela uskraćena poseta medicinskih radnika.
Građani Opštine Bor mogu videti da je Demokratska stranka Srbije bila u pravu kada je u prethodnom periodu ukazivala na katastrofalno vođenje opštine od strane aktuelne vlasti čije pogubne posledice sada svi osećamo, i to u punoj meri.
Opštinski odbor DSS Bor

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !