);
Breaking News

GASITE SIJALICE, A RUDAR NA STRUJU SE VRTI

Bor, 20. februar

SAOPŠENJE DSS BOR: DA LI JE  ODBORNIK SPASKOVSKI ODGOVORAN ZA PROBLEME SA GREJANJEM ILI JE POČELA  IZBORNA KAMPANJA

Poštovani sugrađani,

dok smo se „divili” angažovanju lokalne vlasti i menadžmenta J.K.P. „Toplana” iz Bora, koji su se letos maksimalno angažovali da daju svoj doprinos „ulepšavanju” grada izgradnjom fontana i sveg i svačeg ostalog po Boru, nismo ni slutili da će nam se taj njihov angažman u ovim zimskim danima obiti o glavu. Umesto da su svoja toplotna postrojenja u letnjem teriodu pripremili da spremno dočekaju grejnu sezonu kako bi građanima Bora obezbedili redovnu isporuku toplotne energije odgovarajućeg kvaliteta, menadžment J.K.P. „Toplana” iz Bora je svoje zaposlene, uz blagoslov lokalne vlasti, naterao da rade nešto što im nije osnovna delatnost, da ispunjavaju nečije sulude zamisli i „ulepšavaju” grad Bor izgradnjom fontana (bar da su izgrađene kako treba, a ne improvizovane, pošto nisu izgrađene u skladu sa projektnom dokumentacijom).

Sada kad su najveće hladnoće, dok su nam radijatori hladni, oni nam pričaju kako im se dešava „viša sila”, pa im se događaju havarije na kotlovima, pa im se ledi ugalj (na -3ºC, a na -18ºC se nije ledio dok su ga imali), pa nemaju dovoljno uglja i onda ga nabavljaju u sred grejne sezone (verovatno po najskupljoj ceni). Sve to je rezultiralo time da građani Bore nekoliko dana nisu imali grejanje u svojim stanovima.

Zbog takvog, krajnje neodgovornog ponašanja lokalne vlasti i menadžmenta J. K. P. „Toplana”, građani su morali da se uglavnom greju na struju, čime su sebe izložili nepotrebnim troškovima, a takođe su direktno doprineli da se zbog dodatnog grejanja ugrozi i elektro energetski sistem u zemlji, kada su mnogim privrednim društvima uvedene restrikcije u isporuci električne energije.

Koliko se lokalna vlast neodgovorno ponaša možemo se uveriti i na sledećem, dok republička vlast poziva građane da ugase bar po jednu sijalicu u svojim stanovima i daju doprinos štednji električne energije, dotle lokalna vlast 24 časa na struju vrti statuu rudara na kružnom toku kod Doma zdravlja, pri čemu ga „osvetljava” reflektorima koji su potpuno pokriveni snegom.

Pa, kao što naš narod kaže, „ničija nije gorela do zore”, pa ni ova lokalna vlast neće večno vladati u Boru. I njihov rad će doći na ocenu kod neke nove vlasti, pa će svi oni koji su nezakonito radili i zloupotrebljavali svoje položaje, a koje sada nadležni državni organi ne kontrolišu, biti kontrolisani od strane tih istih državnih organa na inicijativu novih vlasti.

Do tada, dok se to ne desi, Opštinski odbor Demokratske stranke Srbije u Boru zahteva da se svim građanima, korisnicima usluga grejanja, od strane J.K.P. „Toplana” iz Bora umanje računi za grejanje u duplom iznosu za ceo period kada im nije isporučivana toplotna energija, odnosno za period u kom su rešavali probleme koje im je „viša sila” nametnula, a ne za 15 % kako je to „odokativno” određeno.

Takođe, nejasno je u kom svojstvu se u J.K.P. „Toplana” pojavio odbornik Spaskovski zajedno sa predsednikom Opštine. Da li se tom prilikom građanima obratio kao neko ko je odgovoran za situaciju u „Toplani” ili je to deo predizborne kampanje…

Ponašanje TV Bor, kao javnog servisa građana, je sramno! Građani opštine Bor su morali preko beogradskih medija da se informišu o problemu sa grejanjem. TV Bor je u „Gebelsovskom” maniru građane obaveštavala o tome da, u stvari, grejanja ima ili da se svakog trenutka očekuje…

Gornjane ni u petak (17.02.2012. godine) nisu mogli posetiti lekari i medicinsko osoblje zbog neočišćenog puta. Ili zato što nije bilo propratne TV ekipe i predstavnika vlasti.

Ostavke lokalnih čelnika i menadžmenta J.K.P. „Toplana” iz Bora zbog nestručnosti i nesposobnosti nećemo tražiti, jer bi to bio uzaludan zahtev. Da su imalo odgovorni, sami bi to uradili.

Uvek uz svoje sugrađane!

Opštinski odbor DSS u Boru

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !