OD SAOBRAĆAJKI 30 ODSTO OPŠTINI

Bor, 27. februar

Autor: S. Pavković

U Boru održan seminar republičke Agencije za bezbednost saobraćaja

Agencija za bezbednost saobraćaja i lokalne samouprave Republike Srbije održala je danas u sali Skupštine opštine Bor stručni skup. Seminaru su prisustvovali predstavnici svih opština Timočke krajine i Jagodine. Nakon Beograda, gde je održan prvi seminar Agencije, Bor je drugi grad gde se održava ovakav skup.

Skup je otvorio i vodio pomoćnik direktora Agencije Branimir Miletić koji je govorio o stručnoj ulozi, razvojnoj i regulativnoj ulozi agrenicije, kao i značaju lokalne samouprave u sistemu bezbednosti saobraćaja. Prof.dr Milan Janjić, prdsednik Upravnog odbora Agencije za bezbednost saobraćaja Republike Srbije, upitan da pojasni sta to znači za borsku opštinu, rekao je:

– U sistemu bezbednosti saobraćaja u Srbiji, kroz Zakon o bezbednosti saobraćaja, definisani su subjekti, nosioci poslova i zadataka u povećanju bezbednosti. Jedan od tih subjekata je i Agencija za bezbednost saobraćaja. Pored mnogih sadražaja i obaveza, Agencija je obavezna da razmenjuje podatke sa učesnicima u saobraćaju. Novina je da se deo sredstava koji se ubiraju od novčanih kazni ostavlja  na lokalnom nivou u visini od  30 odsto.Ta sredstva moraju namenski da se koriste u cilju povećanja bezbednosti u saobraćaju, za rad na prevenicji, za izradu signalizacije i video nadzora, uređenje kolovoza, raskrsnica i trotoara, kao i za tehničko opremanje saobraćajne policije i medijsku kampanju …

Share

Ostavite odgovor