NEZADOVOLJSTVO NIKAD NIJE BILO VEĆE

Bor, 2.mart

Sve je očiglednije da u Boru neće biti lokalnih izbora, iako se ovoj vlasti nikad ne može do kraja verovati pa se može desiti da raspiše izbore u zadnjem momentu. Ali to nije razlog da i građani Bora masovno ne izađu na birališta i kazne vlast Borisa Tadića zbog svega onoga što je učinila da se uruši standard, dostojanstvo i perspektiva sadašnjih i budućih pokolenja.

Za 4 godine prezadužili su zemlju, nezaposlenost nikad veća, plate najniže u Evropi, dinar nezadrživo pada, obesmislili su novinarsku profesiju tako što su stavili najveći broj medija pod svoju kontrolu, obesmislili su demokratiju.  U trgovinama u Srbiji  se svakodnevno mogu videti  nove, više, cene mlečnih proizvoda, konzervi, uvoznih slatkiša, kućne i lične hemije, flaširanih voda i sokova, voće, povrće…Naftni derivati na pumpama u Srbiji su ponovo poskupeli. Voziti auto je postalo luksuz.  Postavlja se pitanje ko danas u Srbiji može slaviti  dobijanje kandidature. Da li slavi narod koji nema posla, narod koji je osiromašio. Ko osim vlasti može da slavi dobijanje kandidature, kada svi znamo kojom cenom je kandidatura plaćena“. Parola da samo EU nema alternativu  znači da je za aktuelnu vlast  nebitno kako narod živi. Za ovu vlast je nebitno šta će se od Srbije tražiti u narednom periodu. Bitno je da se još malo ostane na vlasti. 
Status kandidata  je prazna reč od koje Srbija i građani nemaju nikakve koristi dodajući da privreda samo trpi štete zbog Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju, koji je potpisan sa EU.  To se može videti po tome što se formiranjem  aktuelne Vlade RS od 2008. godine krenulo u sunovrat .
„Građani na izborima treba da donesu  važnu odluku od koje zavisi sudbina Srbije, a to je odluka da li zemlja treba da i dalje sledi politiku da EU nema alternativu i da ide ovim putem samourušavanja ili je došlo vreme za novu politiku i za proglašavanje političke neutralnosti Srbije.
Građani opštine Bor a pre svega radnici i penzioneri mogu uporediti kako su živeli do 2008. godine a kako danas. Kako bi živeli sutra pod aktuelnom vlašću nije teško predvideti.

Demokratska stranka Srbije (DSS) je vodila Srbiju do 2008. godine.  U vreme kada je premijer bio Vojislav Koštunica cene nisu divljale, nezaposlenost je bila daleko manja, a plate i penzije su rasle u skladu sa stalnim razvojem privrede. Dolaskom Vlade Borisa Tadića 2008. godine krenuo je neviđeni sunovrat privrede i sveopšteg stanja u društvu.

Opštinski  odbor DSS Bor

Share

Ostavite odgovor