POKRET RADNIKA I SELJAKA, POKRET NARODA

Bor, 3. mart

Govornici jasno i glasno rekli da se ne plaše ni DS-a, ni Dačića, pa ni Dinkića i Boška Ničića

Autor B.F.

Na sinoćnoj promociji Pokreta radnika i seljaka u sali bioskopa “Zvezda”u Boru pred  oko 500 člčanova i simpatizera, u svečanoj atmosferi, pojavilo se više govornika, a među prvima lider Pokreta prof. dr Zoran Dragišić, predsednik za istočnu Srbiju i Pomoravlje Saša Mirković i potpredsednik Pokreta Dragiša Terzić. Oni su naglasili da je reč o političkoj opciji koja je u službi naroda i u borbi za bolji život građana.

-Mi smo čvrsti i nepokolebljivi, ne plašimo se ni DS, ni Dačića, još manje Dinkića i Boška Ničića, hoćemo da živimo od svog rada, a ne da radimo za Miškoviće i tajkune svake vrste. Ako treba korupcionaši da se hapse, a krajnje je vreme, onda smo tu-rekao je Dragišić.

Saša Mirković je podsetio da se nikad nije plašio da javno žigoše sve one koji loše rade u Boru i Srbiji, a protiv nekih od njih bori se kako najbolje zna i ume, najpre spominjući direktora RTB Bor i predsednika Opštinskog odbora G-17 Blagoja Spaskovskog.

Dragan Guševac, predsednik Pokreta u Boru založio se za odlučnu bitku protiv siromaštva, kriminala, loše privatizacije i za brži razvoj borskog kraja.

Dragiša Terzić je saopštio da su “njegovi malinari” prvi put dobili pravi posao u inostranstvu ugovarajući po odličnim cenama predstojeći rod maline. Napomenuo je i nerazumevanje države za malinare i seljake, progonstva vlasti i sukobe sa policijom.

Atmosferu je začinio estradni umetnik Rade Jorović ponavljajući pesmu “Vole cure oficire”, čula se i himna i nezaboravno “Budi  se istok i zapad”… Od političkih suparnika nisu posebno spominjani SNS, LDP, SPO, DSS, SRS.

Share

Ostavite odgovor