Ambasador Švedske danas u Vranju

Bor, 14. mart

Ambasada Švedske, Saopštenje za medije

Ambasador  Švedske u Srbiji, NJ.E. gospodin Krister Asp posetiće Vranje u sredu, 14. marta 2012. godine i učestvovati u nekoliko aktivnosti programa “Održanje mira i lokalni inkluzivni razvoj” koji implementira UNDP, a koji delom finansira Švedska.

Ambasador će, između ostalog,  otvoriti pekaru za samohrane majke i učestvovati u otvaranju obuke za zdravstvene radnike – romske medijatore. Nakon početka obuke biće organizovana poseta romskom naselju i razgovor sa dosadašnjim korisnicima zdravstvenih službi i romskih medijatora.

Tokom drugog dela programa, Ambasador će posetiti Gradsku biblioteku u Vranju, gde će učestvovati u promociji volonterskog servisa biblioteke. Biće potpisani prvi ugovori sa budućim pružaocima usluga i podeljeni sertifikati mladima koji su prošli kroz program obuke za volontere.

Ukupan  budžet programa “Održanje mira i lokalni inkluzivni razvoj”  je 5,4 miliona dolara, a Švedska kao jedan od donatora učestvuje sa 1,8 miliona eura. Program ima četiri glavne oblasti rada: poboljšanje društvene kohezije i ljudskog kapitala, unapredjenje rada i uravnoteženiji pristup javnim službama, ekonomski razvoj i upravljanje migracijama.

Share

Ostavite odgovor