PROGRAM NARODNE BIBLIOTEKE BOR

Bor, 14. mart

EDUKATIVNI PROGRAM: NEDOVOLJNO JASNI POJMOVI I POJAVE NAŠEG ZAVIČAJA TUMAČENI IZ UGLA ETNOLOGIJE I ANTROPOLOGIJE – DOBRO JE ZA MIŠLJENJE ALI JE KOMPLIKOVANO ZA JELO

Zavičajno odeljenje Narodne boblioteke Bor tokom februara i marta, realizuje pomenuti edukativni program u saradnji sa Odeljenjem za etnologiju i antropologiju Filozofskog fakulteta u Beogradu, pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture, informisanja i informacionog društva i uz pomoć Opštine Bor.

 14. mart u 18 časova

Dr Saša Nedeljković, Etnicitet, etnički i nacionalni identiteti

U okviru ovog predavanja biće učinjen pokušaj da se na praktičnim primerima pokažu i objasne neke od osnovnih karakteristika etničkih i nacionalnih identiteta kao fenomena. Biće razmotreni različiti nivoi i dimenzije etničkih i nacionalnih identiteta, različiti fenomeni i  procesi sa kojima etnički i nacionalni identiteti korespondiraju, kao i osnovni metodi za njihovo proučavanje. Posebno će biti obrađeni identiteti Crnogoraca, Vlaha i Egipćana, preko kojih bi trebalo da se razmotre neki od problema etničkih/nacionalnih manjina u Srbiji.

I sutradan, 15. marta, u 18 h, novinarka i voditeljka Pink televizije Jelena Bačić Alimpić predstavlja „Ringšpil“, najčitaniji roman u 2011. godini u mreži biblioteka Srbije.

Vesna Tešović

Share

Ostavite odgovor