PRONAŠLA I VRATILA KESU S NOVCEM

Bor, 23. mart

Upravnica kriveljske flotacije pronašla kesu punu para i odmah slučaj prijavila policiji

Upravnica kriveljske flotacije Vesna Pavlov našla se 22. marta u centru medijske pažnje zbog jednog gesta koji je, sudeći po brojnosti novinara i interesovanju da celoj Srbiji prenesu njenu priču, danas prava rektost. Žureći tog jutra u novi radni dan, Vesna se ispred svoje zgrade maltene saplela o plastičnu kesu u kojoj je bilo 70 hiljada dinara Ni trenutka, kaže, nije razmišljala šta će učiniti s novcem koji je pronašla. Odlučna, kad stigne u Flotaciju, da pozove policiju, pokupila je s asfalta „smotuljak“, stavila ga u tašnu i požurila da joj ne pobegne autobus.

-Čim sam stigla na posao, pozvala sam policiju da im ispričam šta se desilo. Nisam u prvom trenutku mogla da se setim broja centrale SUP-a, pa sam okrenula 92 – skromno i k’o da se stidi zbog nečega, kazala nam je Vesna. – Tek sam na poslu prebrojala novac i shvatila da je neko izgubio 70 hiljada dinara. I ne, nisam nijednog trenutka pomislila da taj novac zadržim. Pa, to je, možda, nečija plata, nečiji pazar, odzvanjalo mi je u glavi. Samo sam želela da policija dođe što pre i da im predam kesu s parama, pa da oni pronađu vlasnika.

Policija je, kako reče, ubrzo stigla u kriveljsku flotaciju, sačinila zapisnik na osnovu njenog iskaza, uzela novac i otišla. U trenutku dok je pričala šta se dogodilo, Vesna čak nije ni znala da je policija već pronašla čoveka koji je izgubio novac. To je čula od novinara. – Pa, to je super! Baš mi je drago što su ga brzo pronašli i što se sve lepo završilo – kaza, a usne joj se razvukoše u širok osmeh.

Dok je novinarima opisivala detalje i odgovarala na brojna pitanja, u Vesninim očima titrala je neka neverica. Kao da se sve vreme čudila tolikoj pažnji zbog, kako je rekla, najobičnije stvari koju je uradila. – Ma, ljudi, to je tako normalno, pa to bi svako učinio!

G. Tončev Vasilić

Share

Ostavite odgovor