TIHO URUŠAVANJE URS-a u BORU

Bor, 23. mart

Posebno je važno da je danas u RTB Bor i DS-u ministar odbrane i potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac

Autor: Aleksandar A. Aleksić

Vest (sinoć objavila Timočka TV) da je ceo Mesni odbor URS-a u gradskoj Mesnoj zajednici Brezonik u Boru napustilo svoju partijsku organizaciju i “preselilo” se u Pokret radnika i seljaka (PRS), nije puno iznenadila bolje poznavaoce političkih prilika u gradu bakra i Timočkoj krajini. Nije, zato što se u toj partiji odavno nešto nekonstruktivno događa i što ne liči na euforiju brzopletog graditeljstva i “šminkanja” od pre godinu i manje dana. Predsednik Opštinskog odbora G-17 u Boru, Blagoje Spaskovski, generalni direktor RTB Bor i odbornik u SO Bor, mesecima se ne pojavljuje  u toj ulozi, niti ima javnih nastupa, pa ni konferencija za medije. Na poslaničkoj listi URS zastupljeni su Nebojša Videnović i Nebojša Bućan, obojica vezani za RTB, ali, gotovo je izvesno, bez šansi da zauzmu poslanička mesta. Oni kao umereni politički aktivisti neuporedivo više “leže” za narodni parlament nego preambiciozni i raspevano-bučni Spaskovski čije su političke opcije, od SPS-a, pa Obradovićeve Socijaldemokratije, najzad i G-17, a moguće je danas i DS-a , pa i SNS-a (još ništa nije potvrđeno, mada se i o tim opcijiama šapuće), uvek bile sumnjičave. Nikad, sa njim, nije bilo sigurno kom će se carstvu privoleti, jedino ukoliko je to “carstvo” na vrhuncu moći. Zašto se danas taj mnogo spominjani lider odjedanput ućutao a izborna kampanja uveliko teče. Njegovi politički šefovi, Dinkić i Ćirić više ga i ne spominju. Zašto? U izbornim spotovima nema investicija u Bor, spominje se Zaječar … Da li se nešto krupno događa, što može, a ne mora, da bude dobro po Bor. Dinkić je uvidevši da je izvisio kod DS za političkog partnera u eventualnoj novoj-staroj vlasti, već je, kao i SPS i LDP, očigledna zlatne rezerva. Istovremeno, Mlađa je, sudeći po mnogo čemu, izgubio i borskog (gle i šabačkog) miljenika kojeg je kovao u najsjajanije zvezde. Danas šef URS-a može samo da gleda u nebo i mrmlja u bradu zašto mu se urušava partija u Boru, i ne samo u Boru, još više u Zaječaru. A nije zaslužio tako nešto, bar od prvog čoveka G-17 u gradu bakra. Jer, da Dinkićeve  pomoći i dobre volje nije bilo ne bi se začula ne čuvena nezvanična himna ovog dela Srbije “Ne može nam niko ništa”…

Da li će i novo jato političko, koje prigrli Spaskovskog, i još poneke oko njega, doživeti istu igru i igranku bez prestanka?

Dani izborni teku, videćemo ko jeste u pravdi, ko nije, ko je “jači od sudbine”, a ko nemoćniji pred burom koja dolazi. A danas u RTB-u i, verovatno u prostorije DS-a i TV, dolazi minstar i potpredsednik DS-a Dragan Šutanovac. Najverovatnije, već od sutra,prekosutra znaće se i kuda ide glavni akter ove priče, pa i kako će biti opredeljen lep deo glasačkog korpusa borskog kraja.

Share

Ostavite odgovor