PRE PODNE G-17, POPODNE DS

Bor, 27. mart

Dvojica političara, Šutanovac i Čeda Jovanović bili su u Boru i otvorili  Boranima oči bar kad su političke karijere, i političko-privredni kadrovi, u pitanju

Autor: Aleksandar A. Aleksić

Dragan Šutanovac, ministar odbrane i potpredsednik DS-a izjavio je sinoć u političkoj emisji B 92 da je u Bor dolazio u svojstvu jednog od lidera svoje partije, mada je , čulo se i videlo na lokalnim TV, razgovarao i o vojnim pitanjima. Viđen je popodne i vojni helikopter kako odlazi sa borskog aerodroma. Šutanovca je u gradu bakra najpre primio Blagoje Spaskovski, direktor RTB Bor, potom su ugradili kamen temeljac u budući Gerentološki centar, onda je ministar posetio firmu Albo. Negde se čulo da je bio i u sedištu DS-a. Čudno je bilo da na postavljenu kamena temeljca nigde nije bilo predstavnika Opštine Bor. Kao da su u zemlju propali. A poznato je da je predsednik Opštine Nebojša Videnović poslanički kandidat G-17 ( URS ).

Ipak, jučerašnja poseta Čede Jovanovića, LDP, Boru otkrila je detalj koji je mogao lako da se nasluti: Spaskovski je konačno promenio političke boje. Jovanović je, ispred Doma kulture, rekao: – Vaš generalni direktor RTB-a pre podne je u G-17, popodne u DS.

Dakle, karte su otkrivene. Šutanovac je bio kod partijskog kolege. Odakle toliki preokret u političkoj karijeri Blagoja Spaskovskog ( SPS, Socijaldemokratija, G-17, i sad…)? Bespotrebno je komentarisati, ali je čisto kao suza da se čovek prilagođava trenutnim prilikama i priklanja jačima, što je u jednu ruku razumljivo. No, partijski preletači nisu omiljeni u narodu i to je i NJemu jasno, ali su, očevidno, drugi interesi preovladali.Zar je važno dalje polemisati i uopšte trošiti reči na takve pojave u našem društvu. Kad se takav preokret  napravi u jeku izborne kampanje, onda je doista izlišno debatovati o bilo kakvim i kojim vrednostima. Šta li ćemo još sve videti i saznati do 6. maja. A tek posle Đurđevdana…?

Share

Ostavite odgovor