BESPLATNA GODINA ZA 2.500 BRUCOŠA MEGATRENDA

Bor, Beograd, 30. mart

Ova investicija taman je tolika koliko košta i predizborna kampanja, rekao je Dačić i ponovio da SPS neće bacati pare na bilborde i reklame, prenosi Beta.

Svi brucoši koji upišu neki od fakulteta Univerziteta „Megatrend“ imaće ove godine besplatno studiranje, najavio je rektor Mića Jovanović.

On je na konferenciji za novinare rekao da će ove godine na 16 fakulteta i visokoškolskih ustanova Univerziteta „Megatrend“ biti upisano 2.500 studenata.

Jovanović, koji je član Socijalističke partije Srbije (SPS), rekao je da je ovo prvi put u višestranačkoj Srbiji da jedan univerzitet daje besplatno studiranje i da je to učinjeno isključivo iz želje da se mladim ljudima u godini najveće krize, pomogne i obezbedi besplatno školovanje.

On je rekao da je odluka o stipendiranju doneta za ovu godinu i da će, ako kriza bude nastavljena, biti ponovljena i za sledeću godinu.

Zamenik premijera i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić rekao je da je Srbija pravna država, ali i država socijalne pravde i da princip jednakih šansi mora da bude zaštićen. On je podržao odluku o besplatnom školovanju brucoša, a na pitanje da li je reč o predizbornom gestu, Dačić je rekao da bi voleo da i druge partije učine nešto slično za građane, a ne da daju novac za predizbornu kampanju,

bilborde i TV nastupe. Dačić je kazao da je deplasirano postavljati njemu takva pitanje, već da to treba pitati i ostale političke stranke.

„Zašto je (predsednik Srbije i Demokratske stranke Boris) Tadić obećao ukidanje takse za državljanstvo ove godine? Svi su se setili da imamo i poljoprivredne proizvode, da treba da se oslobodimo raznih taksi“, kazao je Dačić.

Investicija univerziteta Megatrenda – besplatna godina za 2.500 brucoša – taman je tolika koliko košta i predizborna kampanja, rekao je Dačić i ponovio da SPS neće bacati pare na bilborde, reklame.

„Ako neko hoće da ovo oceni kao deo predizbodne kampanje neka to učini, biće u interesu naroda, a drugi koji se pojavljaju na bilbordima i televiziji, već su ljudima dosadili“, kazao je Dačić.

Upitan da li je na konferenciji kao predsednik SPS ili član Vlade Srbije, Dačić je rekao da je prisutan kao zamenik premijera jer ima kompentencije da se time bavi, ali je dodao da je teško odvojiti sve funkcije koje obavlja.

Ministar prosvete Žarko Obradović, koji je i potpredsednik SPS, podržao je odluku o stipendijama i pozvao i druge visokoškolske ustanove da razmisle o načinima na koje bi mogli da pomognu studentima da brže i jeftinije završe školovanje.

Share

Ostavite odgovor