NEČUVENO: MEDIJI SU PORTPAROLI VLASTI

Bor, 31. mart

Saopštenje za javnost borskog DSS-a

Građani Bora i cele Srbije mogu se uveriti već iz prvog  dela predizborne kampanje kakva ih je vlast vodila. Dojučerašnji koalicioni partneri u vlasti  optužuju se međusobno za neprincipijelnost, ,,lupetanja“ i dr. Ljubav koja je između njih trajala četiri godine  bila je samo privid. Prljav veš je isplivao na površinu. Građani ipak moraju imati na umu da su zarad vlasti ovi akteri spremni nakon izbora da sve zaborave. Logika napadanja je sračunata na to da se prikupe glasovi nezadovoljnih ovom vlašću. A većina građana su nezadovoljni.

Kampanja vladajućih stranaka obiluje neukusnim i protivzakonitim spotovima. Boris Tadić se razume u sve. Savetuje, izniče iz zemlje, štale, obećava radna mesta, nove fabrike, investicije, blagostanje. Kao da narod pati od amnezije, i nije na svojoj koži osetio i oseća svo ,,blagostanje“  Tadićeve vlasti. Aktuelni predsednik DS Boris Tadić pokazuje da nije odmakao od te funkcije i da se nije ni trudio da bude predsednik svih građana Srbije. A voli da zloupotrebljava funkciju predsednika Srbije. On bi da bude i premijer. A najradije bi hteo da objedini sve funkcije u jednu.

Danonoćno se emituju preskupi spotovi vladajućih stranaka (DS i URS) i njihovih satelita Čede Jovanovića i Vuka Draškovića. Vlast koja je dovela Srbiju do bankrotstva, zadužila i naše unuke ima obraza da traži od građana podršku. Rade ono što je u svetu nezamislivo. Obećavaju sve ono što su lažno obećavali i 2008. godine. Nečuveno! Najveći deo medija se pretvorio u portparole vlasti.

Postavlja se pitanje ko to sve finansira? Odgovor je jednostavan, isti oni koji su opljačkali i osiromašili narod u prethodnom periodu.  Evropsku uniju nije briga za korupciju, kriminal, siromaštvo i nedemokratiju koja je trenutno u Srbiji. A i zašto bi?! Njeni favoriti parolom da EU nema alternativu na najbolji način opravdavaju poverenje Brisela. Srbija i njeni građani su najmanje bitni. I nema kraja licemerstvu.

Vreme je da se Srbija okrene sebi i svojim prioritetima. Građani uviđaju da je politika ove vlasti  da Evropska unija nema alternativu doživela slom i dovela Srbiju u katastrofalnu situaciju. Srbiju svi tretiraju kao banana državu. Svako može da je ponižava. Dokle?!

Srbija mora da razvija ekonomiju i sarađuje sa svima vodeći pre svega računa o svojim interesima. Samo Srbija nema alternativu.

Narod ima dve mogućnosti. Prva je da glasa za aktuelnu vlast koja je za 4 godine dovela zemlju u ovo stanje (300 000 građana prima plate niže od minimalca, nezaposlenost nikad veća, penzioneri su u strahu i dr.)

Druga mogućnost je da se krene putem spore ali sigurne obnove privrede i samog društva. Demokratska stranka Srbije zarad toga izradila petogodišnji Program razvoja Srbije 2012-2017. godine. Program razvoja Srbije 2012-2017. godine koji je uradio Ekonomski savet DSS na prvo mesto prioriteta stavlja otvaranje i razvoj proizvodnih preduzeća i razvoj poljoprivrede. Samo proizvodnja može da pokrene Srbiju.

6. maja zaokruži broj 6. 

Za Srbiju-znaš zašto!

Opštinski  odbor DSS Bor

Share

Ostavite odgovor