);

NENAD BOROVČANIN: SRBIJI TREBA 1.000 ŠKOLA SPORTA

Bor, 9. april

Autor: M.C.

Na tribini SPS-a, u subotu, govorio je Nenad Borovčanin, bokserski prvak Evrope, diplomirani pravnik i kandidat socijalista za narodnog poslanika

-Jedino sport može omladinu vratiti iz kafića i klubova i odvratiti od savremenih poroka i zato je neophodno da Srbija što pre dobije 1.000 sportskih škola. Jeste pojedinačni sport doprineo ugledu zemlje u svetu, ali masovno bavljenje sportom i fizičkom kulturom ima poseban značaj. Projekat “Hiljadu škola sporta” zadivio bi Evropu, postali bi istinska sportska nacija, a narod bi bio zdraviji i korisniji svojoj zemlji-rekao je Nenad Borovčanin, evropski bokserski prvak, diplomirani pravnik i poslanički kandidat SPS-a na predstojećim izborima. On je odgovorio na mnoga pitanja i dobio spontane aplauze. Pridružio mu se i popularni Neša Galija koji je uveče održao koncert u borskom Amfiteatru. Među mladima Bora bili su i njihovi vršnjaci iz Negotina, Zaječara i Knjaževca.

Sutra objavljujemo opširniji tekst o Nenadu Borovčaninu i njegovim pogledima na porodicu, narod i državu, sport i boks kao plemenitu veštinu. Kako je stigao od rodne Loznice do vrha sportske Evrope i šta namerava ubuduće? Zašto se opredelio za politiku i zašto ima najlepše mišljenje o Ivici Dačiću?

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !