);

Video nadzor na ulicama u Boru

Bor, 18. april

Policijska uprava u Boru dobila video nadzor za praćenje bezbednosti saobraćaja. Sredstva za video nadzor obezbedila Skupština opštine i RTB Bor, objavljuje RTS.

Ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić pustio je u rad video nadzor za praćenje bezbednosti saobraćaja u Policijskoj upravi u Boru. Sredstva za video nadzor obezbedila je Skupština opštine i RTB Bor.

Dačić je naglasio da on „svojski podržava“ da država ima aktivnu ulogu u razvoju RTB Bor – temelja razvoja tog kraja.

Sistem video nadzora je veoma moderan i u njega je uključeno 19 kamera koje će pokrivati sve bitne raskrsnice u Boru, područje ispred osnovnih škola, a u planu je i video pokrivanje obdaništa, zdravstvenih ustanova…

Dačić je rekao da je taj video nadzor od izuzetnog značaja za kontrolisanje saobraćajnih, ali i prekršaja u oblasti javnog reda i mira.

To je, prema njegovom mišljenju, odličan dokaz saradnje koji treba da postoji i u drugim sredinama, a od kazni koje budu naplaćivane, podsetio je Dačić na zakonsku regulativu, jedan deo sredstava ići će u policijske fondove, dok će drugi biti usmeren lokalnoj samoupravi za unaprđenje bezbednosti saobraćaja.

„Nadam se da će doprineti i bezbednosti u školama, kao i u opštem podizanju nivoa bezbednosti u samom gradu“, naglasio je ministar.

Poruka Dačića pripadnicima Policijske stanice Bor bila je „zajedničkim snagama stvoriti uslove za bezbedan saobraćaj“.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !