);
Breaking News

Svakom građaninu besplatno 31 akcija Telekoma

Bor, 2. april

Izvor, Tanjug

Vlada Srbije usvojila je Zaključak o besplatnoj podeli akcija Telekoma Srbija, odredila tržišnu vrednost kapitala u iznosu od 2,27 milijardi evra, a svaki građanin će dobiti po 31 akciju, čija je početna cena 2,27 evra po jednoj akciji.

Zaključkom Vlade Srbije u petak, zaposleni i bivši zaposleni dobiće 6,94 odsto besplatnih akcija Telekoma , a građani 15 odsto od ukupno jedne milijarde akcija

Vlada Srbije zadužila je Telekom Srbija da sprovede sve potrebne aktivnosti kako bi bila omogućena raspodela akcija i trgovina njima na berzi, navedeno je u saopštenju vladine Kancelarije za saradnju s medijima.

U ranijim izjavama, ministar ekonomije Nebojša Ćirić naveo je da pravo na besplatne akcije ima približno 4,8 miliona punoletnih građana Srbije, koji će po njihovom dobijanju odlučiti da li će akcije prodati ili sačuvati kako bi sačekali da njihova vrednost na berzi poraste.

Građani će biti upisani u Centralni registar hartija od vrednosti, gde će biti navedeno koliko akcija imaju i kolika je njihova nominalna vrednost, a o ovim podacima dobiće potvrdu iz pomenutog registra, objasnio je Ćirić.

Vlada u Beogradu je zastala sa podelom besplatnih akcija krajem 2011. zbog pregovora sa grčkom kompanijom OTE, a kada je transakcija završena Srbija je ponovo postala vlasnik preostalih 20 odsto akcija Telekoma, pa je sada većinski vlasnik.

Generalni direktor Telekoma Srbija Branko Radujko je ranije izrazio uverenje da će akcije te kompanije vremenom rasti, jer na to ukazuje petogodišnji biznis plan.
Radujko je posavetovao građane da, ukoliko im novac nije preko potreban, sačekaju sa prodajom.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !