);
Breaking News

ĐACI I NOVINARI U BORSKOM RUDNIKU

Bor, 25. april

Od danas, naredna tri dana, novinari i osnovci iz Bora upoznaće nove pogone i najveće rudarske mašine na rudarskim kopovima i u flotacijama bakra

U sredu, 25. aprila, RTB Bor organizuje posetu kriveljskoj flotaciji gde je u toku rekonstrukcija  pogona za pripremu mineralnih sirovina. O radovima na pripremi postrojenja i montaži/ugradnji nove opreme govoriće zamenik direktora RBB-a za investicije Milovan Stupar.

Dan kasnije, u četvrtak, 26. aprila, u 9 sati, RTB Bor, odnosno Površinski kop „Veliki Krivelj“ posetiće grupa osnovaca borske škole „Dušan Radović“ i tom prilikom upoznati uslove rada rudnika sa površinskom eksploatacijom. Borski osnovci, njih pedesetak, tada će se prvi put sresti „oči u oči“ sa najmodernijim rudarskim mašinama (damperima, bagerima, buldožerima itd.) i čuti od upravnika Vidoja Adamovića kako se i šta sve radi u rudniku u Velikom Krivelju.

U petak, 27. aprila, u 10 sati i 30 minuta , RTB Bor organizuje posetu kriveljkom kopu i razgovor sa Milicom Božić Jovanović, vozačem teških kamiona -dampera. Milica je prva žena u istoriji borskog rudnika koja upravlja teškim vozilom nosivosti 220 tona.

Gorica Tončev Vasilić, portparol RTB-a Bor

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !