);
Breaking News

POMOGAO DA HILJADU ŽENA ZATRUDNI

U Boru je bio Sajam turizma, a na Sajmu…

 Autor: B.F.

Šesti Sajam  lekovitog bilja, meda i seoskog turizma u Boru okupio je 47 izglagača iz cele Srbije koji su dva dana, pod kupolom Sportskog centra, prihvatili neveliki broj gostiju, mada je imalo šta da se vidi i čuje. Iz okoline Bora, najviše iz sela Krivelj i Gornjane, pažnju su zaokupli rakija od kupine, dimnjeni kačkavalj, vino od neprskanog grožđa sorte vijala, melemi sa srpskih i bosanskih planina, mirisni sapuni iz Zaječara, mleko protiv opekotina iz Kragujevca, noćne i dnevne kreme na bazi lekovitog bilja…

-Seoski turizam u istočnoj Srbiji tek se razvija. Imamo šta da ponudimo, od izleta u prirodu do starih, vlaških jela. Ipak, malo je gostiju. Ovakvi sajmovi trebalo bi da više pomognu u propagandi-smatra Ljuba Milenković iz Brestovačke banje.

Seka Vanucić donela je med sa Homolja i prvoklasni, punomasni sir. Slavka Jankucić iz sela Veliki Krivelj, sem rakije od kupine, ponudila je i vino od tog šumskog voća.

Marina Stanković pokazala je više vrsta biljnih šampona i preparata protiv opadanja kose.

-Imam čajeve protiv impotencije, reume, stomačnih bolesti i živaca. Sve to bilje sakupljeno je u Ovčarsko-kablarskoj klisuri, na Rudniku u Jelici. Do sada sam, zahvaljujući mojim čajevima i preparatima, 5.000 pušača odvikao od pušenja i pomogao 1.000 žena da zatrudni- ispričao je ispred svog, najposećenijeg štanda,Čačanin  Mirko Milinković odeven u staru srpsku narodnu nošnju neumorno guslajući i svirajući u stare duvačke instrumente.

Najatraktivniji program prikazali su seoski domaćini sa Stare planine.

Share

Ostavite odgovor

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !

Skoči na traku sa alatkama