POČELO UREĐENJE TRASE STARE CRNOVRŠKE PRUGE

Bor, 14. maj

Informaciju Udruženja građana “Crni vrh”, koju nam je poslao predsednik Upravnog odbora Živorad Mitić, objavljujemo u celini želeći da ovaj koristan posao uspe do kraja

Počela je realizacija projekta “UREĐENJE STAZE STARE CRNOVRŠKE PRUGE U PEŠAČKU, REKREATIVNU, MINI MARATON, BICIKLISTIČKU, TURISTIČKU I STAZU ZDRAVLJA“ kojim je UG „Crni vrh 45“ konkurisalo kod Nacionalane službe zapošljavanja i koji je odobren kao javni rad.  Projektom je bilo predviđeno da 25 izvršilaca 6 meseci radi na uređenju trase  duge 18,5 km, ali je zbog nedostatka sredstava za ovu godinu odobreno da 9 radnika radi od 07.05. do 06.09.2012.godine.

Koristimo ovu priliku da apelujemo na stanovnike Bora 2 i vikend naselja koje postoji uz ovu prugu da svoj otpad odlažu u za to predviđene kontejnere ili uz njih a ne uz trasu ove pruge jer je taj način je stvoren veliki broj deponija. U prvih nedelju dana na samo 4 deponije izvršioci javnog rada su sakupili otpad u 85 velikih vreća zapremine 120 L, kao i oko 60 automobilskih guma, dušeka, nameštaja, starih televizora, plastike, pet ambalaže, građevinskog šuta pa je sve to u dva prepuna kamiona JKP „3.oktobar“ odveženo na gradsku deponiju.

Ovaj projekat našeg Udruženja je naišao na veliku podršku kod menadžmenta RTB Grupe d.o.o. Bor jer, i oni žele da se ova trasa uredi i uvrsti u program međunarodnih takmičenja u mini maratonu i brdskom biciklizmu i da se na taj način poboljša turistička ponuda opštine Bor. Menadžment RTB Grupe d.o.o. Bor je novčanom donacijom pomogao da zapravo dođe do realizacije ovog projekta, jer se Udruženje po prvi put pojavljuje kao poslodavac i ima sve obaveze koje proističu iz Zakona o radu prema izvršiocima, a Nacionalna služba zapošljavanja ne pokriva sve te obaveze poslodavca svojim finansijskim sredstvima. Veliko hvala za ovu donaciju, jer bez nje ne bi Udruženje moglo da ispuni svoje zakonom predviđene obaveze prema izvršiocima, a to znači da ne bi došlo do realizacije projekta uređenja ove pešačke, rekreativne, mini maraton, biciklističke, turističke i staze zdravlja za građane Bora.

Share

Ostavite odgovor