POBEDA NIKOLIĆA U BORU SKROMNO PROSLAVLJENA

Bor, 21. maj

Autor: M.C.

Na vest da je predsednički kandidat Tomislav Nikolić, predložen od SNS, pobedio na jučerašnjim izborima u Boru je dočekana s radošću njegovih simpatizera, ali i bez preveklike buke i euforije. Oko 21 sat u stranačkim prostorijama okupilo se  samo nekoliko naprednjaka željno iščekujući rezultate sa borskih birališta gde je kandidat DS-a očekivano (s obzirom na prethodnu propagandu) pobedio. Tek posle 21 sat stigla je ekipa TV Bor (poslednje dve i po godine pod okriljem G-17 i DS) i uzela izjavu dr Zlate Marković, predsednika Opštinskog odbora SNS (Milinka Živkovića, predsednika Okružnog odbora SNS Bor nije bilo).

-Nemamo još ni nezvanične rezultate. Verujemo u pobedu. Ukoliko smo  zaista dobili ovu bitku, trudićemo se da opravdamo poverenje građana. Narod odlučuje-rekla je dr Marković.

Tek oko 22 sata začule su se petarde. Gradom su se razlegale sirene, krenula je kolona automobila.

Dr Marković nije govorila o aposlutnoj medijskoj blokadi, ni o bilo kojim drugim potezima aktuelne vlasti koja im, sem nekih pojedinosti, nije bila naklonjena. Očekuje se da se SNS već danas zvanično oglasi.

Na drugoj strani, ispred prostorija DS u Novom gradskom centru dugo je stajala grupa okupljenih demokrata najpre radujući se rezultatima na lokalnim biralištima, da bi se nakon kratkog vremena utišali i bez  puno reči razišli.

Share

Ostavite odgovor