Na železničkoj stanici prevarili putnike

Bor, Majdanpek, 23. maj

Izvor: Pravda

Iako je „Železnica Srbije“ obezbedila besplatan prevoz zbog predsedničkih izbora, juče su počeli radovi na pruzi Majdanpek-Bor, pa vozovi iz Majdanpeka nisu saobraćali. Neprijatnost na putu imali su putnici koji su na majdanpečkoj stanici dobili informaciju da voz normalno saobraća, ali su u Zaječaru obavešteni da voz ne ide za Niš, već se vraća nazad u Majdanpek.

Putnici koji su želeli da stignu do Niša veoma su ogorčeni, jer kažu da su na stanici u Majdanpeku uredno kupili kartu i niko im nije rekao da voz ne ide.

– Vrlo sam se razočarala u našu železnicu. Pre nego što sam stigla na stanicu u Majdanpek, pozvala sam ih telefonom i rekli su mi da voz ide do Niša, pa sam uredno kupila kartu. Kada sam stigla u Zaječar, kondukteri su mi rekli da voz ne ide za Niš, i sada ja njih pitam čija je to greška – kaže Slobodanka Mitić, putnica koja je umesto u Niš, stigla samo do Zaječara.

Problem su imali studenti, srednjoškolci i penzioneri za koje je JP „Železnica Srbije“ obezbedilo besplatan prevoz od petka do ponedeljka, zbog predsedničkih izbora.

– Dali su nam neku mogućnost pa su nam je uskratili. Tek kada smo stigli u Zaječar rečeno nam je da voz ne ide za Niš, nego se vraća u Majdanpek, pa smo morali da platimo karte kako bismo stigli. Neka nam plate autobuske karte, kad su nas lepo prevarili – kaže Ivan Pavlović, student.

Na majdanpečkoj železničkoj stanici rekli su nam da nisu nadležni da daju informacije, i da ne znaju zašto voz nije išao do Niša, te su nas uputili na dispečere u Zaječaru.

– Voz u 20.15, kojim je trebalo da idu putnici iz Majdanpeka za Niš, ne saobraća već dve nedelje i baš mi je čudno da u Majdanpeku to nisu znali. Radovi koji su počeli juče, najavljeni su pre tri nedelje – kažu na Železničkoj stanici u Zaječaru.

Zbog radova na pruzi Majdanpek-Bor, na mostu kod sela Krivelj, od juče su obustavljeni svi polasci iz Majdanpeka.

Share

Ostavite odgovor