„Eurofoil“ otvara 25. maja u Boru fabriku za reciklažu PET ambalažnog otpada

Bor, 24. maj

Izvor: Ekapija

Centralna akcija "Oplaneti se. Recikliraj" u Boru

Fabrika za reciklažu PET ambalažnog otpada „Eurofoil“ biće sutra (25. maj 2012. godine) svečano otvorena u Boru. U pitanju je zajednička investicija „Eurofoila“ i hrvatske kompanije „Drave International“, kao i kompanije JJS iz SAD.

Ostvarivanjem saradnje i zajedničkim otvaranjem fabrike za reciklažu PET ambalažnog otpada u Boru, „Drave International“ i „Eurofoil“ postaju lider u reciklaži PET-a u regionu. Zajednička investicija u ovaj pogon iznosi oko 4 mil EUR, a fabrika ce omogućiti dodatnih 30 radnih mesta.

Fabriku za reciklažu svečano će pustiti u rad ministar životne sredine, rudarstva i prostornog planiranja Oliver Dulić i ambasadorka SAD Meri Vorlik (Mary Warlick).

Pored ministra Olivera Dulića i ambasadorke SAD Meri Vorlik, prisutnima na otvaranju obratiće se i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Nebojša Ćirić, vlasnici „Eurofoila“ Miloica Obradović i Zvonko Bede, ambasador Hrvatske Željko Kuprešak i gradonačelnik Bora Nebojša Videnović.

Fabrika poliester folija Bor osnovana je 1978. godine u sklopu sistema RTB Bor. Privatizovana je 2006. godine, kada menja ime u „Eurofoil“, a u njenu modernizaciju i povratak na tržište uloženo je 2,7 mil EUR. Fabrika danas radi punim proizvodnim kapacitetima, i proizvodi PET folije različitih debljina, koje se koriste u konditorskoj, kablovskoj, farmaceutskoj i štamparskoj industriji. Proizvodi „Eurofoila“ plasiraju se na tržište Srbije, Slovenije, Poljske, Albanije, Hrvatske i Makedonije.

Share

Ostavite odgovor