Završena izrada Prostornog plana područja posebne namene prirodnog dobra „Beljanica-Kučaj“

Bor, 29. maj

Izvor: ekapija

Završena je izrada Prostornog plana područja posebne namene prirodnog dobra „Beljanica-Kučaj“, kojim su obuhvaćeni delovi opština Bor, Boljevac, Despotovac, Žagubica i Paraćin. Nosilac izrade Prostornog plana je republička Agencija za prostorno planiranje, a obrađivači su Direkcija za urbanizam iz Kragujevca i Geografski fakultet Univerziteta u Beogradu, objavljeno je na sajtu opštine Paraćin.

Kada je reč o paraćinskoj opštini, ovaj plan obuhvata katastarske opštine Izvor, Gornju Mutnicu, Buljane, Stubicu, Šaludovac i Zabregu. Izrada plana je veoma značajna jer je ovo područje bogato, kako prirodnim tako i kulturno istorijskim vrednostima i zbog toga zahteva poseban režim organizacije, uređenja, korišćenja i zaštite prostora.

U toku je Javni uvid u Nacrt ovog Plana i izveštaj o strateškoj proceni uticaja na životnu sredinu, koji će trajati do 19. juna. Plan je izložen u prostorijama Odeljenja za urbanizam i imovinsko pravne poslove Paraćina.

Fizička i pravna lica sve eventualne primedbe na Nacrt plana i Izveštaj o strateškoj proceni, mogu dostaviti, u pisanoj formi, Opštinskoj upravi u Paraćinu, u toku trajanja javnog uvida.

Share

Ostavite odgovor