);

Bajkeri otvorili sedmi kružni tok

Bor, 2. jul

Blagoje Spaskovski rekao da su rezerve bakra 300 godina, a da je Bor pre četiri godine bio tužan i mračan i da će uskoro dobiti toranj “na okretanje” i krst iznad grada

Foto: M.P.

Sedmi kružni tok ispred stambenog naselja “Dupleks” otvoren je minulog vikenda pred više stotina građana i bajkera koji su po peti put pohodili Borsko jezero i grad Bor. Blagoje Spaskovski, generalni direktor RTB Bor i odbornik u SO Bor,  rekao je okupljenima da Bor ima perspektivu i da se rezerve bakra procenjuju na 300 godina. On je najavio i gradnju tornja koji će se obrtati oko svoje ose (kao i statua rudara kod Doma zdravlja) i postavljanje krsta na brdu iznad grada.

“Ja sam sretan kad vidim ovoliki broj motorista na dva točka, pustio bi suzu radosnicu… Pre četiri godine ovaj grad je bio tužan, mračan, danas je nasmejan. To samo treba doživeti. Ovo je istina, ja neistinu nikad ne iznosim…- zaključio je Spaskovski.

Bajkeri su, u sklopu trodnevnog boravka na Borskom jezeru, posetili stari kop i kafić na Sedmom horizontu. Poslednje veče na jezeru svirala je grupa Van Gog.

Share

Оставите одговор

×

Klik Like Facebook i budimo u stalnom kontaktu !